Nabi, kes maadles kuni 96 kg kaalukategoorias, alistas 1/16-finaalis itaallase Daigoro Timoncini, 1/8-finaalis bulgaarlase Kaloyan Dinchevi ja veerandfinaalis Lõuna-Korea maadleja Han Tae Youngi, teatab Sportnet. Pääsu eest finaali alistas eestlane Andrei Batura Valgevenest.

Finaalmatšis võitis Heiki Nabi Tšehhi maadleja Marek Sveci ja krooniti maailmameistriks.

Varem on Eesti kreeka-rooma maadluses saanud ühe maailmameistritiitli — August Englas võitis poolraskekaalus 1953. aastal. Sama mees tuli vabamaadluses maailmameistriks 1954. aastal.

Nabi, kel seni koduses medalikogus mullune universiaadipronks, tõdes, et tehtu on ootamatu, aga mitte liiga ootamatu, kirjutab tänane SL Õhtuleht. “Tööd on kõvasti tehtud ja vaikselt ikka arenetud. Laagrid läksid asja ette, hiljutine MK-etapivõit Venemaal lisas kõvasti usku. Aga jah, päris kullast ma küll ei julgenud unistada. Mõtlesin kohast esikuuikus, vargsi ka medali lähedusest. Igatahes mingit kohustustekoormat mul kukil ei olnud,” tunnistas kõigest 21-aastane maadleja.

“Esimene matš oli raudselt kõige raskem. Miski ei klappinud, maadlesin alles hinge lahti. Edasi läks juba palju ladusamalt,” kommenteeris värske maailmameister oma teekonda kuldmedalini.

Finaalmatši kohta sõnas Nabi, et tal oli seal ka natuke rohkem õnne, sest loos pani Sveci kahel korral esimesena parteris pikali. “Olime püstimaadluses nii võrdsed, et hoidsime mõlemad jõudu parteri tarvis. Jah, loos soosis mind. Aga ega ma siis õnne tagasi lükka. Õnne läheb ikka tarvis,” rääkis Nabi.

Hiinas jätkuvatel MM-võistlustel kaotas Valeri Nikitin kuni 74 kg kaalukategooria teises ringis kuubalasele Odelis Herrerole. 84 kg kaaluvate meeste seas pidi teises ringis kaotuse vastu võtma Taavi Thomberg, kes jäi alla Dante Harebašcilile (Kreeka).