Gerd Kanter, kes on andnud oma hääle raadioeetris kõlanud üleskutsele Teatejooksu toetada, avaldas heameelt, et on saanud läbi spordi kaasa aidata liikumisvõime kaotanud laste toetamisele. „Meile tippsportlastena on see hea võimalus juhtida tähelepanu liikumisvõime kaotanud laste märkamisele ja toetamisele,“ ütles Kanter.

„Rõõm on näha, et Teatejooksust on kujunenud Eestis suurim noortespordiüritus, kuhu igal kevadel tuleb jooksma üha rohkem lapsi ja noori, kes tunnevad rõõmu liikumisest, sportimisest ja seeläbi endast nõrgemate toetamisest,“ lisas Kanter.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase tänab kõiki, kes laste ravi toetamiseks kaasa aitasid. „Täname ligi 12 000 tublit last, kes heategevuse nimel maikuus jooksma tulid ning kõiki häid inimesi, kes annetasid numbrile 900 7777 helistades 7 eurot. Teatejooks on sündmus, kus saame hetkeks mõelda neile, kellel on liikumine keerulisem, neid rohkem märgata ja toetada,“ lausus Pallase.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks – nii 8-aastase Aleksei, 17-aastase Matsi kui teiste Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses ravil olevate laste ravi toetuseks läheb võrdselt 1900 eurot.

Mats, kes on ka varem ise teiste laste aitamiseks Teatejooksul osalenud, kaotas kolm aastat tagasi südame seiskumise tõttu nii liikumis- kui ka nägemis- ja kõnevõime. Aleksei kaotas liikumisvõime põetud raske haiguse tagajärjel. Mõlemad vajavad järjepidevat teraapiat tavapärasest suuremas mahus ning annetuste abiga on neil võimalik seda Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saada.

Matsi ja Aleksei lugusid saab lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html. Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).