SELL mängude avatseremoonia sai alguse võimsa tuleshow ja etendusega "The Ilves Sisters" kontserdi saatel. Üliõpilaste spordimängud kuulutas avatuks Tartu linnapea Urmas Klaas. Lisaks pidasid avamisel kõne Eesti Akadeemilise Spordiliidu president Ants Veetõusme, Rahvusvaheline Üliõpilasspordi Liidu täitevkommitee liige Kairis Ulp ja Euroopa Üliõpilasspordi Liidu asepresident Kemal Tamer. Tervitussõnad võistlejatele saatis Eesti Vabariigi president ja SELL mängude aupatroon Kersti Kaljulaid.

Eesti Meistrivõistluste paarismängu kuldmedalist Kati-Kreet Marran ja rahvusvaheliselt atesteeritud võrkpalli kohtunik Kristjan Vanaveski andsid vande ausa spordi nimel nii sportlaste kui ka kohtunike eest. Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Liidu ja Eesti lipu heiskasid Eesti Meistrivõistluste hõbedad sulgpalli paarismängus Mikk Järveoja ja Mikk Laanes. Lisaks said toimus eile ka esimene võstluspäev.

Rahvusvahelised üliõpilasmängud ehk SELL-i mängud, toimuvad 18.-20. maini tudengipealinnas Tartus. Võisteldakse 12 spordialal ning lisaks Soomele, Eestile, Lätile ja Leedule on esindatud ka Hiina, Saksamaa, Slovakkia, Suurbritannia ja Venemaa ülikoolid.

SELL-i mängudele on võimalik kaasa elada nii täna kui pühapäeval võistluspaikades üle terve Tartu linna.