EOK palus treenerite kutsekomisjonil kokku tulla eelmisel nädalal päev pärast Vitali Bernatski komisjoni lõpparuande avaldamist, kus endine spordiarst väidab, et vahendas Lembergile ja Alaverile ning nende õpilastele dopinguaineid.

"Saatsin kirja välja, kuna tegemist on kahe viienda kategooria treeneriga. Kirjutasin, et nad võiksid anda omapoolse seisukoha. Tähtajaks andsime 25. augusti, kuna 28-ndal on EOK täitevkomitee istung, kus on see Bernatski komisjoni raport arutlusel. Tahame vastavate spetsialistide seisukoha täitevkomitees otsustamiseks lauale panna," ütles EOK peasekretär Siim Sukles 8. augustil.

Komisjoni liikmed Jaak Salumets ja Rein Haljand ütlesid pärast koosviibimist Delfile ja Eesti Päevalehele, et treenerite kutsekomisjonil pole juriidilist õigust Bernatski komisjoni raporti põhjal käsitleda Alaveri ja Lembergi sobivust treeneriks.

EOK treenerite kutsekomisjoni kuuluvad esimees Kristjan Port, Rein Haljand (mõl. Tallinna Ülikool), Martin Mooses (Tartu Ülikooli Täienduskoolikeskus), Margit Salman (Kutsekvalifikatsiooni SA), Jaak Salumets (Eesti Treenerite Liit) ja Toomas Tõnise (Eesti Olümpiakomitee), EOK esindaja puudumisel ka asendusliige Martti Raju.