Seekord on lisaks meeste turniirile esmakordselt kavas ka naiste turniir. Meeste turniiril osalevad kuus suurmeistrit, teiste seas eksmaailmameistrid Guntis Valneris ja Anatoli Gantvarg. Võistlused kestavad 4. juulini.

"Tallinn on mõttemängude harrastajate hulgas tuntud ja tunnustatud linn, kus lisaks Euroopa Kabeföderatsiooni peakontori asukohale korraldatakse regulaarselt Euroopa tippvõistlusi," ütles Savisaar.

GALERII:


Pildilink on SIIN

"Tallinnas on peetud suurmeistrinormiga turniiri juba peaaegu veerand sajandit ning selle traditsiooni jätkumine on linna jaoks au küsimus. Linnapeana teeb mulle eriti head meelt see, et Tallinnast on kujunenud viimase nelja aastaga, mil siin asub Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor, ka Euroopa kabepealinn. Sellel aastal toimusid Tallinnas Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused, järgmisel aastal on tulemas Euroopa noorte meistrivõistlused. Suurvõistluste toomine Tallinnasse võimaldab meil panna välja rohkem mängijaid, kuid ka tutvustada Tallinna kui sporditurism sihtkohta."

"2010. aasta turniir on ajalooline eelkõige sellepoolest, et esmakordselt toimub ka naisteturniir, mille tahame kujundada traditsiooniks," ütles Eesti Kabeliidu ja Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi.

"Siinkohal tahan tänada turniiri suurtoetajaid: Tallinna linnavalitsust, kultuuriministeeriumi ja ASi K-Projekt, mille peadirektor Rein Annusveri tugeva toetusega sai võimalikuks naisteturniiri korraldamine ja alusepanek uuele traditsioonile. Hea meel on ka selle üle, et mõttemängud on muutunud Eestis üha populaarsemaks - mõttemäng on üks intelligentsemaid ja arendavamaid sportlikke ajaveetmise viise. Ihu kõrval on kindlasti vaja harida ka vaimu ja vastupidi - üht ei saa teisest lahutada."

Meestest mängivad Guntis Valneris (Läti gmi 2418), Anatoli Gantvarg (Valgevene gmi 2393), Edvard Bužinskij (Leedu gmi 2335), Andrei Kalmakov (Venemaa gmi 2333), Murodoullo Amrillaev (Venemaa gmi 2324), Aleksej Domcev (Leedu gmi 2319), Kaido Leesmann (Eesti mi 2312), Raivo Rist (Eesti mf 2158 ), Arno Uutma (Eesti mf 2124), Kalev-August Parksepp (Eesti mn 2050).

Naistest mängivad Antra Valnere (Läti mff 2158), Marika Azojan (Eesti mff 2126), Kaari Vainonen (Eesti 2123), Piret Viirma (Eesti mff 2122), Viktoria Motritško (Ukraina mff 2120), Sabina Kovalevskaja (Leedu 2106), Veronika Vilcinska (Leedu 2076), Margit Viirma (Eesti 1952).