Maailma tippudest osaleb võistlustel näiteks Azerbaidžaani maletaja Teimur Radjabov, kelle FIDE välkmale reiting on 2800 ning eksmaailmameistrid Ruslan Ponomariov Ukrainast ja Alexandr Khalifman Venemaalt.

Tänavu võistluseid korraldava Eesti maleliidu juhatuse esimehe Hendrik Olde sõnul on male EMi toimumine Eestis üks lõppeva maleaasta „Paul Keres 100“ raames toimuvaid tippsündmusi. „Meil on hea meel, et Paul Kerese aasta toob Eestisse nii väärika seltskonna maletajaid. Võistluste raames tulevad Eestisse mitte ainult Euroopa, vaid maailma tipud. See on omamoodi kummardus Eesti malelegendile,“ kommenteeris Olde.

Eestist osaleb võistlustel üle 150 maletaja, kaasa arvatud Eesti maletipud Meelis Kanep, Kaido Külaots ja Ottomar Ladva.

Võistluste raames külastab Eestit ka rahvusvahelise maleföderatsiooni ehk FIDE president Kirsan Iljumžinov.

Euroopa maletipud võistlevad kiirmales 15. ja 16. detsembril ning välkmales 17. ja 18. detsembril. Kiirmale võitjad kuulutatakse välja 16. detsembri õhtul kell 21.00 ja välkmale võitjad 18. detsembril kell 14.30. Euroopa meistrivõistluste auhinnafond on üle 30 000 euro.

Võistlused toimuvad hotelli Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa konverentsikeskuses.