Veel ligi aasta tagasi olid Adleri olümpiapark ja -küla täis elu. Vähemalt olümpiasportlaste ajutine elupaik oli täis melu. Pargis oli siin-seal näha mõningaid olümpiaturiste. Sotši taliolümpiamängudel ei olnud kohapeal suurt publikumenu, kirjutab Ilta-Sanomat.

Igal juhul oli meeleolu teine kui praegu. Võistlusteks ehitatud areenid on endiselt üks uhkem kui teine ja suvel valmis nende vahele keerutama vormelirada, kuid inimesed on puudu. Turiste on pargis väga vähe ning küla kümnetest väikestest korrusmajadest on vaid paar asustatud. Seegi on suvel asutatud jäähokiklubi HK Sotši mängijate teene. Nad üürivad seal kortereid, kuigi olümpiaküla korterid olid algselt müügiks mõeldud. Kaupa ei ole tehtud.

Olümpiaküla lähistel pakutavad teenused piirduvad toidupoe, tankla, restorani ja hotellidega. Eraettevõtlus oli selles riigis veel 25 aastat tagasi keelatud ja seda on näha, kirjutab Ilta-Sanomat.

Igal pool on liikumist takistavad tarad, kuigi tarad ja takistused on Venemaal tavapärane nähtus, märgib Soome ajaleht.

Olümpiaareenidest on aktiivses kasutuses vaid HK Sotši koduhall Bolshoy Ice Dome. Kiiruisutamiseks ehitatud Adler Arenat kasutatakse tenniseakadeemiana. Olümpiastaadioni Fišti muudetakse 2018. aasta jalgpalli MM-i üheks areeniks.

Valdava osa ajast käivad olümpiarajatiste vahel ringi põhiliselt valvurid, koristajad ja hulkuvad koerad. Tegemist on 37 miljardit eurot maksnud kummituslinnaga.