Seekordse jooksu iseloomustavaks märksõnaks oli kindlasti rahvusvahelisus – võistlejaid oli lisaks Soomele ka Suurbritanniast, Norrast, Taanist, Venemaalt ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Jani Lakanen läbis ligi kaheksakilomeetrise takistustega pikitud raja ajaga 0:35:05. Tema järel Ülari Kais tulemusega 0:35:43 ja Hasso Paap saavutas kolmanda koha ajaga 0:36:02.

Naiste vanuseklassi kiireim, Minna Kuslap (0:41:20) sõnas, et rada oli kiire ja tasane ning andis võimaluse kasutada ära jooksukiirust. „Nagu kuulsin, siis paljudele osutusid raskeks eri tasandil rippuvad rõngad, mida pidi käsirippes läbima – paljud kukkusid alla ja pidid trahviringile minema,“ kirjeldab Kuslap. „Ise loobusin antud takistusest juba eos ning otsustasin karistusülesande kasuks. Raskuselt teine oli liivakottide tassimine, sest maa lausa tõmbas neid enda poole.“ lisab ta.

Jooksul 8.koha saavutanud suusataja, Karel Tammjärve sõnul oli võistluse üheks märksõnaks kindlasti ootamatus – ei teadnud ette, kuidas üks või teine takistus jooksukiirust mõjutab. „Erinevad pinnased nõudsid kiiret kohanemist ja soisel pinnal tuli arvestada võimaliku kinnijäämisega,“ selgitas ta. „Väljakutseks oli ka roomamine, mis andis paar tundi pärast võistlust põlvede tundlikkuse näol tunda. Viimati roomasin nii palju ajateenistuses ja enne seda alla aastasena,“ kommenteeris Tammjärv. Võistluse võtab Tammjärv kokku mõttega – nii kui proovid, juurde soovid - Vägilase jooksul plaanib ta kindlasti veel osaleda.