Nimetatud sõidus pääsesid ümberhüpetele vaid kolm sportalst, neist kõik eestlased – lisaks Kivisildile ja Vatselile ka Gunnar Klettenberg, kes läbis samuti ümberhüpped karistuspunktideta, kuid tegi seda ligi sekundi võrra aeglasemalt kui Vatsel. Eestlastest jõudis auhinnalisele kohale ka Urmas Raag hobusel Axel du Beaumont, saavutades viienda koha.

Tiit Kivisildi sõnul oli parkuuri näol tegemist kõrgeima võistlussõiduga, millest ta hobusel Calinaga kunagi osa on võtnud. Heiki Vatseli Fee jaoks oli tegemist aga esimese 160 sentimeetri kõrguse parkuuriga, kus hobune ka ümberhüpped puhtalt läbida suutis.

GP sõidule eelnes täna Ruilas avatud klassi kiirusparkuur kõrgusel kuni 140 sentimeetrit, mille võitis Urmas Raag hobusel Poncorde. Teise koha saavutas vähem kui sekundi võrra aeglasem olnud Kätlin Sehver ratsul Utnka S. Kolmandale kohale tuli Venemaa võistluspaar, Ruilas kõigil päevadel väga head sõitu näidanud Olga Tšetšina ning U-Too. Eestlastest tegi hea sõidu ka Ivo Ots hobusel Portos, kes saavutasid auhinnalise kuuenda koha.

Päeva avavõistluse, sõidu kõrgusel kuni 135 sentimeetrit, võitis kiireima ajaga Venemaad esindanud Aleksandr Belehhov hobusel Liding Light. Esikolmikusse pääsesid ka Läti võistluspaar Girts Bricis ja Chandra H ning Rein Pill ja Tourans.

Ruilas peetavad ratsavõistlused jätkuvad järgmisel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustega ratsutamise olümpiaaladel: takistussõidus, koolisõidus ning kolmevõistluses.