Kell 20 hakkas Eesti Maaülikooli vana peahoone juurest liikuma mängudel osalejate rongkäik, mis suundus avatseremoonia paika Tartu lauluväljakule. Seal algas mängude avamine, kus esinesid tervitussõnavõttudega Tartu linnapea Urmas Kruuse, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Eesti Akadeemilise Spordiliidu (EASL) president Ants Veetõusme ja Rahvusvahelise Üliõpilasspordiliidu (FISU) täitevkomitee liige Kairis Ulp.

Avatseremoonia vaatemängu eest hoolitsesid TÜ Rocki korvpalliklubi tantsutüdrukud, ansambel ja mängude maskotid SELLikesed. Trummar Peeter Jõgioja esitas esmakordselt oma uue trummishow. Avamisüritus oli publikule tasuta, nagu ka kõik võistlused.

XXVI SELLi üliõpilasspordi mängud toimuvad Tartus 21.-23. maini. Võisteldakse 11 spordialal, osaleb üle 1600 sportlase 15 riigist.

Lukas: SELLi mängud ühendavad õpingud ja spordi

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase tervituskõne SELLi mängude avamisel Tartus:

"Kallid osavõtjad, tere tulemast SELLi mängudele!

Nagu te teate, üliõpilaste SELLi-mängude nimi tuleb selle korraldajariikide omakeelsetest nimedes – Suomi, Eesti, Latvija ja Lietuva. Mängudest võivad võtta osa kõikide maailma riikide üliõpilased. Traditsioon ulatub 1920ndatesse aastatesse. Esimesed SELLi mängud toimusid 14.-16.09.1923 Tartus (kergejõustik, tennis) ning 12.09. jalgpall Tallinnas. Tänuvustele mängudele on registreerunud üle 1600 sportlase. Osalejaid saabus 15 riigist, ligi 70 kõrgkoolist.

SELLi mängude eesmärk on pakkuda spordihuvilistele tudengitele võimalus võtta üksteiselt mõõtu rahvusvahelisel tasandil. Mängude põhimõte on olnud alati, et osalejate hulgas oleks nii amatöör- kui tippsportlasi. Mängud on olnud samas mitmetele sportlastele vaheetapiks kõrgemate eesmärkide saavutamisel. Mängude aupatroon viimastel kolmedel mängudel on olnud Vabariigi president, spordipatroon on sel aastal Kristjan Kais. 2006. aastal oli Eestis toimunud mängude spordipatrooniks olümpiavõitja ja ka selle aasta aprillikuu euroopa parim sportlane Gerd Kanter.

Kallid noored! SELLi mängude kõige suurem väärtus seisneb selles, et mängud ühendavad õpingud ja spordi. Teie kohta ei saa öelda, et sel ajal kui Jumal mõistust jagas, oli sportlane trennis. Oma keha ja vaimu harmoonia saavutamine on ju üks inimlikkuse suurimaid väljakutseid. Just Teie olete siin teistele eeskujuks!

SELLi võistlused annavad üliõpilassportlastele motivatsiooni harjutamiseks, võistluskogemusi ja enesekindlust osalemiseks ülemaailmsetel üliõpilasmängudel, samuti muudel rahvusvahelistel võistlustel, kaasa arvatud EM, MM ja OM!

Head osavõtjad. Võite uhked olla, et osalete maailmas ainulaadsel sündmusel. Need on ainsad piirkondlikud üliõpilasmängud kogu maailmas. Te olete eeskujuks kogu maailmale!

Kõrgemale, kaugemale, targemini!"