Täna käis Ratas autasustamas Eesti - Taani saalihokimängu parimaid mängijaid ning puhus avalikult saalihokiliidu inimestega juttu.

Sellele, et Ratas oma kandidatuuri esitab, viitab selgelt ka Hannes Võrno Facebooki postitus, kus ta süüdistab Postimehe sporditoimetuse juhatajat Peep Pahvi Ratase toetamises.

"Minu informatsioon ja veendumus sellest, kuidas Toompeal praegu eri fraktsioonide vahel kokku lepitakse ning Jüri Ratasele "pehme maandumine" korraldatakse on nüüdsest ümebrlükkamatu. Selle tõestuseks siis tänane Postimees, kelle toimetus on üldjuhul keskerakondlasi varjamatult tümitanud, kuid täna Riigikogu aseesimeest täiesti varjamatult EOK presidendi ametisse paigutab. Kuigi viimane alles "valijatega kohtub" ehk Riigikogu töö kõrvalt aktiivselt alaliidust alaliitu käib ja ka poliitilste oponentidega hääli kokku lepib," ütles Võrno.

Ratas ise aga tänast saalihokimängu külastust EOK presidendikampaaniaga ei seo.

"Olin täna saalihokimängul, et elada kaasa Eesti võistkonnale. Mul on väga hea meel, et Taani alistati. Loodan, et meie saalihokikoondisel on detsembris Riias finaalturniiril natuke rohkem õnne, kui oli korvpallikoondisel," ütles ta Delfile.

Seega ei olnud teie viibimine saalis EOK presidendivalimistega seotud?

Kui te kuulasite, kuidas mind enne parimate autasustamist välja kuulutati, siis esimesel positsioonil oli Riigikogu aseesimees. Sellised tseremooniad on spordi osa ja riigitöötajate ja Riigikogu liikmete osalemine nendes tavapärane.

Te siis ei plaani esitata oma kandidatuuri EOK presidendivalimisteks?

Kuna ma ei ole Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige, siis ma ei ei saa ise enda kandidatuuri üles seada, vaid pean koguma vähemalt 15 alaliidu toetuse. Olen ka enne öelnud, et olen loomulikult olen erinevate inimestega Eesti spordi ja ka Eesti Olümpiakomitee käekäiku ja tulevikku arutanud, viimasel ajal muuseas päris mitmete Eesti spordiorganisatsioonidega. Leian, et täna ei ole veel päris õige aeg välja käia, kes need kandidaadid kõik on.

Delfi küsis kommentaari ka Hannes Võrno tänasele postitusele, kuid Ratas ütles, et pole seda veel lugenud.