EOK presidendi Neinar Seli sõnul on tänavused teenetemärkide omanikud silma paistnud oma aastatepikkuse sportliku sihikindluse poolest. „Eesti Olümpiakomitee hindab suurelt Heiki Nabi sportlikku distsiplineeritust ja sihikindlust ning Siim Suklese pikka ning tulemuslikku tööd Eesti spordimaastikul ja selle arendamisel. Aastatepikkune töö on väärt tunnustamist ja annab meile kõigile võimaluse end eduka spordirahvana tunda,“ ütles Seli.

Lisaks korra aastas välja antavatele teenetemärkidele tunnustas EOK hõbedase teeneteplaadiga Eesti spordi arengusse panustajaid, mille pälvisid Mart Siimann, Toomas Savi, Erki Nool, Ilmar Kütt, Rein Kilk, Vilja Savisaar-Toomast ja Jüri Tamm.

Tänavused EOK teeneteplaatide omanikud on pika aja jooksul andnud olulise panuse spordi kandepinna laienemiseks. ”Tänu neile on eesti sport ja Eesti riik tervikuna saanud maailmas tuntumaks. Vähemtähtis pole ka spordi edendamine kodumaal, millega kõik teeneteplaadi saajad silma on paistnud ning loodetavasti ka selle heaolu eest tulevikus seisavad,” märkis Seli.

Eesti Olümpiakomitee on alates 2006. aastast tunnustanud Eesti spordimaastiku võtmetegelasi hõbedaste teenetemärkide ja –plaatidega. Tänaseks on välja antud 37 teenetemärki ning 95 teeneteplaati.