Võitjate nimed lisati traditsiooniliselt OlyBeti spordibaari seinale paigaldatud spordiajakirjanike autahvlile, mille avas kaks aastat tagasi toimunud auhinnatseremoonial Eesti esimaadleja Heiki Nabi.

Parima spordiuudise auhinna võitis Eesti Päevalehe ajakirjanik Jaan Martinson artiklite “Šmigun-Vähi dopingujuhtum saab lahenduse ilmselt alles järgmisel aastal” ja “Kas Kristina Šmigun-Vähi jääb tõesti Torino olümpiakuldadest ilma?” eest.

Parima spordikommentaari „ Pingutamise algõpetus ehk normatiivid tagasi ausse” kirjutas eelmisel aastal Peep Pahv Postimehest.

Parima kirjutava pressi publitsistika auhind läks Dannar Leitmaale Eesti Ekspressist artikli “Kuidas võrkpall võrratuks sai” eest.

Kirjutava pressi parima võistlusülevaate “Sündmuste käik, mis viis rallil kolme inimese hukkumiseni” tegi Peep Pahv.

Elektroonilise pressi publitsistika kategoorias oli artikliga “Milline on elu Eesti tippjalgpallikohtuniku silme läbi?” parim Steiv Silm Eesti Rahvusringhäälingust.

Parima spordifoto autoriks osutus Postimehe fotograaf Tairo Lutter fotoga “Läbi. Raio Piiroja pärast viimast koondisemängu garderoobis.”

Tänavu anti välja ka OlyBeti eripreemia, mille laureaadiks sai Postimehe ajakirjanik Peep Pahv. “Peep Pahvi nime alt ilmunud lugude puhul võib alati kindel olla, et tegemist on huvitava kirjutisega. Mees näeb vaeva nii taustainfo otsimise, kui erinevatest allikatest kommentaaride saamisega. Ta kirjutab päevakorralistest teemadest ja julgeb rõhuda valupunktidele Eesti spordis. Tema artiklites on alati intriigi. See kõik muudab lugemise professionaalses plaanis nauditavaks ning ühtlasi lugeja jaoks huvitavaks,” ütles OlyBeti juht ja žüri liige Veiko Krünberg.

"Uudiste kategooria oli sellel aastal tagasihoidlikum, polnud nii palju häid leide või avastusi. Arvamuslugude ja publitsistika kategooria sisaldasid häid lugusid, ise tõstaksin esile arvamuslugude kategooria, kus on näha tendentsi, et spordiajakirjanikud on hakanud tugevamalt kaasa rääkima spordipoliitikas," kommenteeris žürii liige, Eesti Ajalehtede Liidu juht Mart Raudsaar.

"Hindamine oli põnev. Üritasin leida niipalju aega, et saaks hinnata vähemalt ühe kategooria korraga. Uudiseid loen ju pidevalt ja olen toimuvaga kursis. Hindasin selle järgi, mis tekitas minus põnevust ja kust sain uut infot," lisas omalt poolt teine žürii liige, Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.

Konkursi žüriisse kuulusid Eesti Spordiajakirjanike Seltsi juhataja Kristi Kirsberg, Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal, Eesti Ajalehtede Liidu juht Mart Raudsaar, Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei, ajakirjanik Tiit Karuks ja OlyBeti juht Veiko Krünberg.

Kokku esitati konkursile 47 tööd ning 12 fotot.

ESAS-i auhinnatseremooniat aitasid läbi viia Eesti Olümpaikomitee, Eesti Päevaleht ja spordiennustusportaal OlyBet.

2014. aasta parimad spordiajakirjanikud olid Dannar Leitmaa, Liis Treimann, Merili Luuk, Taavi Libe, Joosep Susi, Aet Süvari ja Priit Pullerits.

Kõikide kategooriate esikolmikud:

UUDIS
1. koht

Jaan Martinson
Šmigun-Vähi dopingujuhtum saab lahenduse ilmselt alles järgmisel aastal
Kas Kristina Šmigun-Vähi jääb tõesti Torino olümpiakuldadest ilma? EPL
2. koht
Viljar Voog/Mati Hiis
Miks jäid pealtvaatajad rajalt lennanud ralliauto teele?, ÕL
3. koht
Andres Vaher
Eesti hääl ei läinudki skandaalsel valimisel Blatterile, EPL

Kommentaar
1. koht
Peep Pahv
Pingutamise algõpetus ehk normatiivid tagasi ausse, PM
2. koht
Andres Vaher
Pime usk ja teekond sildtreenerist jumaltreeneriks, EPL
3. koht
Priit Pullerits
Kelly kiusamine, PM

Pressi publitsistika
1. koht
Dannar Leitmaa
Kuidas võrkpall võrratuks sai, EE
2. koht
Mariel Gregor
Eesti sportlase elu kontrollis 12 aastat toitumishäire, PM
3. koht
Märt Roosna
Kumb siis ikkagi valetab – Leho Pent või Jaan Talts? EPL

Pressi ülevaade
1. koht
Peep Pahv
Sündmuste käik, mis viis rallil kolme inimese hukkumiseni, PM
2. koht
Märt Roosna
Eesti karu medalid päästsid spordiaasta! Kas Seim särab ka Rios?, EPL
3. koht
Mariel Gregor
Mina, Eesti korvpalli fänn, PM

Elektroonilise pressi publitsistika
1. koht

Steiv Silm
Milline on elu Eesti tippjalgpallikohtuniku silme läbi?, ETV
2. koht
Anu Säärits
Suurmeistrid, Temperamentne Merka, ETV
3. koht
Lembitu Kuuse
Suurmeistrid. Jüri Jaanson, ETV

Foto
1. koht
Tairo Lutter, Läbi, Postimees
2. koht
Hendrik Osula, Uus põlvkond, Delfi
3. koht
Lembit Peegel, Armutu, Jalka