Valitsev maailmameister Soome juhtis avakolmandiku järel ainult 2:0, kuid teise kolmandiku järel oli seis nende kasuks juba 10:1. Viimasel kolmandikul kostitasid soomlased Eestit veel viie väravaga.

Eesti koondise ainsa tabamuse autoriks oli Carol Viiding.

Enne mängu:

Meie meeskond kohtus Soomega viimati 2016. aasta MM-valik- ja finaalturniiril. Eesti poolt vaadatuna lõppesid mängud skooriga 3:10 ja 1:15. Jõudude vahekord on selge, kuid tänane vastasseis näitab, kas meie mehed suudavad soomlasi üllatada.

„Lähme head mängu tegema. Kõik ju teavad, mida kohtumisest oodata võib, kuid meil on veel üks mäng jalgades,“ jäi kodusel MM-valikturniiril seitse resultatiivsuspunkti kogunud Eesti koondise ründaja Oskar Salm tagasihoidlikuks.

Salm jätkas: „Soome on maailma täielik tipp. Tänane annab hea võimaluse näha, milline on meie saalihoki tase võrreldes maailma parimatega.“

Enne alagrupi viimast kohtumist on maailma edetabeli 9. kohal asetseval Eesti saalihokikoondisel MM-pilet taskus. Samuti Soomel, kes tänase mängu eel turniiritabelit juhib. Võimalust MM-il mängida pole kaotanud ka Poola, sest Prahasse sõidavad ka nelja Euroopas toimuva valikturniiri kaks paremat kolmanda koha meeskonda.

Täna on Kalevi spordihallis vastamisi ka Belgia ja Liechtenstein (mäng algas kell 9) ning Holland ja Poola (kell 12).