Meistriklassis juhivad Venemaa naiskonnad, esimene on Madonna (19,600) ja teine Expressia (19,150). Kolmas on Soome Minetit (19,100). Juunioride seas võttis kindla võidu Victoria Venemaalt, valitsevad maailmameistrid kogusid 19,150 punkti. Teine ja kolmas koht läksid Soome - Minetit Junior (18,500) edestas napilt Ovo Junior Teami (18,400).

Eesti naiskondadest pääsesid homsesse finaali veel meistriklassis seitsmendana Janika Tallinna Senior Team (16,200) ja juunioride hulgas kuuendana VK Janika Mireth (17,200).

Naiste ja juunioride esikoha eest võitlevaid tiime seob üks tugev lüli – nii Victoria kui ka mõlema Minetite kava koreograaf on Soome tipptegija Antton Laine, kes on aastaid teinud koostööd ka VK Rütmikaga.

„Töö eri riikide neidudega on põnev väljakutse - venelannad on mentaalselt väga tugevad, eestlannadega oleme ses osas tööd teinud ja mul on tõesti hea meel, et koostöö on vilja kandnud,“ sõnas Antton Laine, kes lisaks Venemaa, Soome ja Eesti tipptiimidele töötab ka Fääri saarte naiskonnaga. Antton Laine kavad on võitnud üheksa MM-i kuldmedalit. „Minu jaoks on iga detail tähtis, usun, et kui teeme piisavalt ja professionaalset tööd ning naudime seda, mida teeme, siis tulevad punktid iseenesest,“ sõnas Antton Laine, kes on eestlastele tuttav ka mitme Vanemuise muusikali koreograafia loojana.

Juunioride finaal algab homme kell 12. Meistriklassi naised tulevad Euroopa meistri selgitamiseks vaibale kell 13.30.