Üritus toimus uues Hilton Tallinn Park konverentsikeskuses. Teiste seas said EOK presidendilt Urmas Sõõrumaalt käepigistuse tõstmise Euroopa meistrivõistlustel Norras pronksmedali võitnud olümpialootus Mart Seim ning maikuus bikiinifitnessis ja fitnessis EM-i hõbeda ja pronksi pälvinud Andra Vagur ja Endla Vaher.

Kontsertprogrammi eest hoolitses mitte just väga spordikauge Liis Lemsalu.

Eesti sportlased on aasta esimese 5 ja poole kuuga võitnud täiskasvanute, noorte ja juunioride rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 70 medalit 19 spordialalt (11 kuld-, 17 hõbe- ja 42 pronksmedalit). Euroopa meistrivõistlustel jõuti medalivõitudeni 55 ja maailmameistrivõistlustel 15 korral. Täiskasvanute ja noorte tiitlivõistlustelt võidetud medalid arv oli vastavalt 27 ja 43.

Eestile 2016 I poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid toonud spordialad on jalgrattasport, judo, jõutõstmine, kahevõistlus, karate, kiiruisutamine, kulturism, maadlus, piljard, purjetamine, sambo, sumo, sõudmine, taekwondo (ITF), tantsusport, triatlon, tõstmine, veemootorisport, võimlemine.

Eesti sportlaste medalivõitude 2016. a jooksev ülevaade: http://www.spordiregister.ee/statistika/tulemused.php