EOK president Neinar Seli tänas oma kõnes sportlasi ja nende treenereid ning avaldas heameelt, et aasta on Eesti spordile edukalt alanud. „Eesti sportlased on viimastel aastatel võitnud tiitlivõistlustelt üle saja medali aastas, pakkudes rahvale emotsioone ja spordirõõmu. Meil on silmapaistvad tipud nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel, samuti tublid noored ja veteranid. Kõik nad on oma saavutustega meile eeskujuks ja väärivad tunnustust,“ ütles Seli.

Eesti sportlased on aasta esimese kuue kuuga võitnud täiskasvanute, noorte, veteranide ja parasportlaste rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 85 medalit 19 spordialalt. Eestlased on edukad olnud jõutõstmises, kahevõistluses, karates, kergejõustikus, kulturismis, laskesuusatamises, maadluses, mootorrattaspordis, murdmaasuusatamises, orienteerumises, piljardis, purjetamises, sulgpallis, sumos, taekwondo’s, ujumises, veemootorispordis, vehklemises, wushu’s.

Pidulikke vastuvõtte tiitlivõistluste medalivõitjate ja nende treenerite tunnustamiseks on Eesti Olümpiakomitee korraldanud alates 2006. aastast.