Lisaks kõrgkoolidele oli võistlustules ka Helsingi Ülikooli, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Olümpiakomitee, Tartu ning Tallinna Linnavalitsuse ja Eesti Politsei Spordiliidu esindused.
Kokku oli võistlemas viisteist esindust kuuel erineval spordialal, vahendab ESAL-i koduleht.

Tartu Ülikool ei andnud seekord teistele võistkondadele mingit võimalust üldarvestuse võitjakarika suhtes kaasa rääkida. Edukaimad oldi meeste ja naiste korvpallis, naiste võrkpallis, males, korvpalli vabavisetes ja lauatennises. Üldarvestuses oli teine Tartu Tervishoiu Kõrgkool ja kolmas Tallinna Linnavalitsus. Eelmisel aastal üldvõidu saanud Sisekaitseakadeemia pidi leppima neljanda kohaga. Viies oli Tallinna Ülikool ja kuues turniiri paljukordne üldvõitja Tallinna Tehnikaülikool.

Meeste korvpalli finaalis alistas Tartu Ülikool 55:19 Tallinna Tehnikaülikooli. Tartlaste võit kujunes seetõttu niivõrd ülekaalukaks, et osa tallinlasi pidi turniirilt varem lahkuma. Kolmanda koha kohtumises oli Audentes 29:19 parem Tallinna Linnavalitsusest.
Korvpalli vabavisetes oli kõigi eesmärgiks lüüa endise tippkorvpalluri Heino Lille rekord – visata ühe minuti jooksul enam kui 27 korvi. Seekord jäi rekord veel napilt püsima. Absoluutselt parima tulemuse sai kirja Tallinna Ülikooli esindanud Samantha McKay, kes suutis palli läbi korvirõnga visata tervelt 26 korral. Talle järgnesid naistest Merilin Metsalu (Audentes) 18 ja Maarja Kalma (TTHKK) 16 korviga. Meestest oli parim 25 korviga Joosep Toome (TÜ), kellele järgnesid 23 korviga Mario Luik (Tartu Linnavalitsus), Erik Luts ja Vjatšeslav Botškarjov (mõlemad Tallinna Linnavalitsus) 23 korviga.

Võrkpallis alistas Tallinna Ülikooli meeskond finaalis üllataja Eesti Politsei Spordiliidu 2:0 ja tuli võitjaks. Kolmas oli Tallinna Linnavalitsus, kes otsustavas kohtumises oli 2:1 üle Eesti Maaülikoolist. Naistest sai finaalis raske 2:1 võidu Tartu Ülikool Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üle. Kolmas oli Tallinna Ülikooli naiskond, kes alistas 2:0 Sisekaitseakadeemia.

Maletajaid asus võistlustulle kakskümmend. Turniiril peeti Šveitsi süsteemis seitse vooru. Kuue ja poole punktiga võitis maleturniiri Kaarel Nestor (HTM). Kuue punktiga järgnesid talle Siim Kanep(TÜ) ja Indrek Kuusik (Tartu LV). Võistkondadest sai napi võidu Tartu Ülikool Tallinna Tehnikaülikooli ja Haridus- ja teadusministeeriumi ees.

Sõudeergomeetrite võistluses oli naiste absoluutarvestuses parim Kaisa Pajusalu (TÜ) Renne Merilo (SKA) ja Maire Auotsa (TTHKK) ees. Kolmekümne viie mehe konkurentsis pani oma paremuse maksma Rio de Janeiro olümpiapronks Allar Raja (EOK). Talle järgnesid Aivar Jürgenson (TLÜ) ja Siim Holtsmann (TTHKK).

Meeste lauatennise turniiril olid kolm paremat Aarne Põder (EMÜ), Ago Savi (KSK) ja Veiko Ristissaar (SKA). Naistest oli parim Getter Põru Tartu Ülikoolist, kellele järgnesid Merje Aas (TLN LV) ja Viktoria Kirpu (TÜ).

Õhtusel pidulikul lõpetamisel Newtoni kohvikus Ahhaa teaduskeskuses anti parimatele üle võitjakarikad ja -särgid, samuti muud auhinnad.

Samas said taliuniversiaadi delegatsiooni liikmed kätte universiaadi riietuse. Järgmisel nädalal sõidab Eesti delegatsioon XXVIII taliuniversiaadile Almatõsse. Võib kindlalt väita, et Eesti Akadeemilise Spordiliidu aasta algas hästi ning huvitavalt ning loodetavasti jätkub sama emotsionaalselt, sest juba jaanuari lõpus toimuvad II Üliõpilaste Talimängud Käärikul.