Mahajäetuna seisavad Ateena kesklinnast poole tunni autosõidu kaugusel asuvad softpalli staadion, kärestikuslaalomi rajatised ja purjestamiskeskus, kirjutab Ilta-Sanomat. Pärast Ateena olümpiamängude lõppu ei ole ühelegi neist objektidest rakendust leitud ning nad on jäetud loodusjõudude meelevalda.

Lisaks on endiste olümpiarajatiste ümber puhkenud suur korruptsiooniskandaal. Kuna Ateenas ei ole palju haljasalasid, tahtsid linnaelanikud, et pärast olümpiamänge kujundataks Hellinikoni olümpiakeskuse objektide ümber olev maa parkideks. Ka valitsus andis selleks nõusoleku, kui oli 2001. aastal lõpetanud Ateena äärelinna Elliniko lennujaama ehituse.

Nüüdseks on aga see mereäärne piirkond müüdud firmale Lamda Development, kes plaanib sinna ehitada hoopis rikaste elurajooni, kasiinod ja sadama luksusjahtide jaoks. Kreeklased kardavad, et nimetatud piirkond muudetakse üldse suletud rajooniks.

"Erastamise käigus tehti rida otsuseid, mis olid korruptsioonihõngulised. Protsess ei olnud läbipaistev ning siiani on selgusetu, miks otsustati müüa just firmale Lamda," rääkis erastamisega kokku puutunud linnaplaneerija Fereniki Vatavali.

Firma maksis nimetatud mereäärse piirkonna eest 600 miljonit eurot, kuigi hinnanguliselt oli selle väärtus kaks korda kõrgem.

Vaata fotosid lagunevatest olümpiaobjektidest Ilta-Sanomat lehelt SIIT