ENFTA presidendi Kaidu Jalakase teatel oli korraldaja Kiilis püstitanud 50 märgiga raja, kus märgi keskmine kaugus oli 38.2 m, mis ületab rahvusvahelise föderatsiooni WFTF suurvõistluste keskmise kauguse nõuet 2,2 m võrra.

“Arvestada meie koondise Norras saavutatud meeskondlikku ja ühte individuaalset maailmameistri tiitlit, siis ei saanud me koju MM-i rajast kergemat rada kuidagi ehitada. Tippu jõudmiseks oleme kogu hooaeg kõvasti tööd teinud ning jätkuvalt võistluse raskusastmeid suurendanud. Ka finaalvõistluste raskusaste oli meie arengule vastav, ” mainis Jalakas.

Suurte üllatuste tekkimine edetabelis polnud enam võimalik. Suruõhupüsside kategoorias võitis ülivõimsalt tallinlane Romi Agar 501 tabamusega, mis andis keskmiseks tabamisprotsendiks 71,5%. Vedrupüsside kategoorias võitis tallinlane Heli Jalakas 384 tabamusega, edestades oma pikaajalist rivaali, tartlast Meelis Kurvitsat, hooaja jooksul kogutud 27 tabamusega. Juunioride klassis tuli 288 tabamusega Eesti meistriks viljandlane Oliver Vanamets.

Kaidu Jalakas märkis veel, et oluline osa ENFTA praegusest tegevusest on suunatud rahvusvaheliste suurvõistluste Eestisse toomisele. „Teiste maade assotsiatsioonid peavad olema veendunud, et Eestis leidub piisav korraldustase. Kui need võistlused Eestisse jõuavad, siis oleks ju meeldiv kui me sellest ka ise osa saaksime ning mõni meie laskuritest ka pjedestaalile jõuaks. Ma ei kõhkle hetkekski kui ma ütlen, et me oleme suurvõistluste korraldamiseks ja nendest ka ise osavõtmiseks praktiliselt valmis,“ kinnitas Jalakas.