Üheks põhiteemaks oli EVF juhatuse koosolekul ka koondiste tegevus 2008. aastal. Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku olümpiaprojektiks, noorte rannavõrkpalliks ja nelja saalivõrkpalli koondise tegevuseks kulub EVF-i eelarvest 6,5 miljonit krooni. Juhul, kui võetakse otsus lülituda rahvusmeeskonnaga ka Euroopa Liigasse, lisandub eelarvele veel 1,5 miljonit.

Kristjan Kais tutvustas juhatusele olümpiaettevalmistuse projekti ja eelarve probleeme. CEV-i rannavõrkpalli komisjoni liige Laos Lukas andis ülevaate möödunud nädalavahetusel Luksemburgis toimunud töökoosolekust. Avo Keel informeeris läbirääkimistest Pärnu linnavalitsusega. Eesmärgiks on korraldada EVF-i ja Pärnu ühisprojektina 2008. aasta suvel Pärnus rannavõrkpallli FIVB Challenge-sarja etapp. Eelneva nõusoleku osalemiseks on andnud ka Kais ja Vesik.

Juhatus kuulas ära ka info Tallinna Selveri meeskonna käekäigust ja perspektiividest CEV Challenge Cupil, samuti tutvus sama sarja teisest ringist alustava Viimsi VK Milstrand/EBS naiskonna hetkeolukorraga. Kinnitati Eesti karikavõistluste ajakava Kuressaares. Naiste finaal peetakse laupäeval, 15. detsembril ja meeste finaal pühapäeval, 16. detsembril.

20. detsembril Tallinnas toimuva Selveri ja Makedoonia klubimeeskonna vahelise mängu järel on kavas korraldada 2007. aastat kokku võttev pidulik koosviibimine. EVF-i juhatus võttis liidu 66. liikmeks vastu Ülenurme Gümnaasiumi Spordiklubi.