Rekordilise väärtusega lepingu - 1,3 miljardit eurot - järgi kuuluvad Eurospordile nii tele-, interneti- kui mobiiliõigused 50 riigis ning olümpiamängud jõuavad niiviisi 700 miljoni inimeseni.

2014. aasta Sotši taliolümpia Euroopa teleõigused jagas ROK ära 40 erineva riigi vahel ning 2016. aasta Rio de Janeiro olümpia telelepingud tehakse läbi marketingifirma Sportfive'i.

Lepingu järgi edastab Eurosport suveolümpiamängudelt 200 tundi ja taliolümpialt 100 tundi teleülekandeid.

Viasat Sport Balticu sisujuht Kalev Kruus kinnitas Delfile, et Eurospordi lepingu puhul nemad enam erinevalt Sotši olümpiast ja tuleva aasta Rio mängudest teleõigusi ostma ei hakka.

"Summad on lihtsalt niivõrd suured, et seda tagasi teenida meil elu sees ei õnnestu. Meie näitame Rio olümpia ära ja siis on kõik," ütles Kruus.

ETV sporditoimetuse juht Rivo Saarna sõnas, et rahvusringhäälingusse jäävad olümpiamängud alles, kuid hetkel on veel vara öelda, millises mahus ja palju see maksumaksjale maksma läheb.

"Teame, et Eurospordil need õigused on, aga kas vabalevi õigusi hakkab vahendama Eurosport või mõni muu agentuur, selle kohta meil hetkel info puudub. Tean, et Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) nendele õigustele pakkumise tegi, kuid konkursi ei võitnud. Oleks EBU need omandanud, oleks selgus majas, kuid praegu on veel vara öelda, mis see Eesti Rahvusringhäälingule tähendab," ütles Saarna. "Televaataja jaoks on see kindlasti hea uudis, sest kuna Eurosport meie territooriumil levib, siis Eesti televaataja näeb olümpiat igal juhul."