Homme kell 12.15 alustavad juuniorid ja kell 18 meistriklassi naised heitlust Euroopa meistrivõistluste tiitlile. Eestit esindavad meistriklassis VK Janika rühm Team Wonder ja Janika Tallinna Senior Team ning juunioride hulgas VK Rütmika Junior Team ning VK Janika naiskonnad Grisete ja Mireth.

Kohal on kümne riigi parimad rühmad, teiste seas nii tiitlikaitsjad kui ka valitsevad maailmameistrid.
Värske Eesti meister, Janika Tallinna Senior Team läheb EM-ile täpipealt kavaga, millega kaks nädalat tagasi võideti riigi meistrikuld. Paraku on muutusi koosseisus, sest vigastused on ettevalmistust seganud.

„Aga anname kindlasti endast parima,“ kinnitas naiskonna treener Margit Saidla. Kui teised Eesti esindajad võistlevad kodupubliku silma alla, siis Janika Tallinna Senior Tiim ka oma kodusaalis. „Harjutame Kalevi spordihallis viis korda nädalas, meie jaoks on seetõttu tegemist erakordselt emotsionaalse võistlusega,“ sõnas Saidla.

Sama meelt on ka VK Rütmika Junior tiimi juhendaja Maarja Jaanovits. „Kodupubliku ja pere toetus annab palju energiat, enesekindlust, jõudu ja usku,“ tõdes Jaanovits. Võimlejad omalt poolt pakuvad lihvitud ja põnevaid kavasid. „Keerulised elemendid, kiired liikumised, koostöö ja tõsted on saanud selgemaks ja kehaomaseks, samuti kasvab vastupidavus ning sellega usk enda ja kogu rühma tegemisse,“ sõnas Jaanovits.

Eesti Vabariik 100 spordiprogrammi kuuluvate Euroopa meistrivõistluste juunioride finaal algab pühapäeval kell 12, meistriklassi meister selgub alates kella 13.30-st.

Delfi TV otseülekannete kava:

L, 12.05 12:00-20:00
P, 13.05 12:00-16:00