Järgmise tali- ja suveolümpiamängude õiguste eest Discovery poolt küsitud 800 000 eurot ületab neljakordselt olümpiamängude teleõiguste senist maksumust ning ERR ei pea võimalikuks omapoolset pakkumist suurendada, kirjutab ERR Sport.

Eesti televaataja olümpiamängude ülekannetest ilma ei jää – vähemalt kahel kanalil kannab olümpiamänge üle Eurosport ning olümpiamängude vabalevi õigused Eesti territooriumil omandab mõni Eesti erakanalitest.

ERR-i sporditoimetuse juhataja Rivo Saarna sõnul on läbirääkimised Discoveryga olümpiamängude õiguste omandamiseks väldanud kolmveerand aastat. "ERR-i ja Discovery nägemus olümpiamängude teleõiguste hinnast Eesti turul erineb ligikaudu poole miljoni euro ulatuses," sõnas ERR-i spordijuht. "Oleme esitanud Discoveryle kolm pakkumist, kuid Discovery poolt meile tagasisidet enam laekunud ei ole. Lisaks kukkusid hiljuti tähtajad tehniliste teenuste ja infrastruktuuri tellimiseks ja rendiks järgmiste taliolümpiamängude toimumispaigas PyeongChangi telekeskuses."

Saarna nentis, et telestuudio ja tehniliste lahenduste tellimise tähtaegadele viidates on Discovery püüdnud ERR-i ka survestada, kuid järeleandmisi õiguste hinnas pole see kaasa toonud.

"Lähtudes õiguste maksumusest varasematel perioodidel, samuti vastutustundlikust avaliku raha kasutamise põhimõttest, ei pea me võimalikuks omapoolset pakkumist rohkem suurendada," kommenteeris Saarna.

Saarna sõnul võõrandab Discovery olümpiamängude ülekandeõigused Eesti territooriumil tõenäoliselt mõnele Eesti vabalevis tegutsevale erakanalile, kes on valmis tasuma ERR-ist oluliselt rohkem ning püüab omakorda sponsor- ja reklaamilepingutega olümpiaülekannete õiguste ja tootmismaksumust katta nii palju kui võimalik.