Ukraina iseseisvuspäeval alanud HydroGP-le oli tulnud 42 pilooti ja esindatud oli 14 riiki üle maailma.

Klassile F-125 oli see võistlus teiseks, klassidel F-250 esimeseks MM-etapiks. Eesti oli esindatud kõigis klassides: F-125-s osalesid hetkel MM-sarja juhtiv Erik Aaslav-Kaasik ja MM-sarjas debüüti tegev Sanna Aaslav-Kaasik, klassis F-250 oli stardis Marek Peeba ja klassis F-500 Erko Aabrams.

Laupäevased ajasõidud andsid lootust heaks tulemuseks, aga esimene sõit ebaõnnestus tehniliste probleemide tõttu kõigil peale Erik Aaslav-Kaasiku, kes tuli F-125 esimeses sõidus teisele kohale.

Pühapäevaks oli tehnika jälle korras, kuid teises sõidus kordus sama draama Peebal ja Aabramsil, kes mõlemad katkestasid. Erik Aaslav-Kaasik oli F-125 klassi teises sõidus teine ja Sanna Aaslav-Kaasik kuues.

Kõik lootused saada kõigile eestlastele tulemus kirja jäid viimasele sõidule. Esimesena olid stardis Erik ja Sanna. Erik sai väga hea stardi ja läks kohe esimesest ringist võistlust juhtima ning hoidis liidrikohta kuni lõpuni. Etapilt talle kokkuvõttes teine koht ning Erik suutis ka säilitada peale kahte etappi MM-sarja liidrikoha. Etapivõit läks Sebastian Kecinskyle, Sanna Aaslav-Kaasik oli etapi kokkuvõttes seitsmes.

Klassi F-250 viimasesse sõitu startis Marek Peeba võistlejaterivi lõpust ja hakkas iga ringiga kaasvõistlejatest mööduma ning saavutas viimasest sõidust neljanda koha. Kokkuvõttes talle MM-sarja avaetapilt üheksas koht, etapi võitis Claudio Fanzini Itaaliast.

Klassis F-500 sai Erko Aabrams viimases stardis võistlejaterivi lõpust väga hea lähte ja sõidust talle kolmas koht. MM-sarja esimese etapi võitis Milen Marinov Bulgaariast.