Teemad, mis käesoleval aastal EOK presidendi Neinar Seli poolt juhitava Euroopa Liidu komisjonis tõstatusid ja mille osas EOC tegevuseks soovitusi anti olid väga erinevad. Komisjon töölaualt käis läbi mitmeid väga suuri ja laiapõhjalisi teemasid, mis on aktuaalsed ka spordiväliselt. Näiteks andmekaitse, hea juhtimise tava juurutamise ja ka Euroopa viisapoliitika küsimused. Spordi siseselt olid kõige olulisemad teemad spordi rahastamise suurendamise võimalused läbi Euroopa Liidu erinevate programmide, korruptsiooni ohjamise võimalused ja dopingu ning sporditulemustega manipuleerimise teemad.

Euroopa Olümpiakomitee Euroopa Liidu komisjoni esimehe Neinar Seli sõnul on nimetatud komisjoni töö peamine osa koostöö parandamine Euroopa Liiduga ja aktiivne osalus Euroopa spordipoliitika kujundamisel. „EOC on Euroopa kõige laiapõhjalisem spordiorganisatsioon ja sellega kaasneb suur vastutus. EOC liikmeskonnast enam kui pooled on Euroopa Liidu liikmesriigid ja seega on Euroopa Liiduga seotud teemad organisatsioonis väga olulisel kohal. Teistpidi vaadates on läbi ühtse Euroopa Liidu seadusandluse ja regulatsioonide võimalus suunata ka kogu ülejäänud Euroopa spordi arengut. Selle kõige nimel antud komisjon tegutsebki,“ tutvustas enda juhitava komisjoni tegevust Seli ja lisas: „Meie tegevuse üheks eesmärgiks on, et spordivaldkond saaks olema Euroopa Liidus rohkem väärtustatud. Täna võib väita, et sport on valdkond, mille tähtsus viimastel aastatel on oluliselt Euroopa Liidus tõusnud. Olgu positiivse näitena toodud Erasmsus+ poolt avatud spordiprojektide rahastuse meede, mille raames toimus sellel aastal esmakordselt Euroopa Spordinädal. Kokku suunatakse aastatel 2014 – 2020 sporti 266 miljonit eurot.“.

Seli sõnas, et Euroopa Liidu tasandil nähakse sporti kui ka olulise valdkonnana sotsiaalsete probleemide lahendamisel ning lisas: „Euroopa Liidus on hakatud sporti pidama üheks diplomaatia vormiks. Spordis on nähtud potentsiaal liita Euroopa Liidus elavaid inimesi ja rahvuseid ühtsemaks. Samas, valdkonda panustamata on keeruline sealt midagi ka tagasi saada. Näiteks hetke pagulaskriisi kontekstis on spordivaldkonda nähtud võimaliku olukorra rahustajana ja sellesse reaalselt panustatakse. See ei ole otseselt EOC nägemus ja soov, kuid selge viide siin on, et sport on teemaks rohkematel Euroopa Liidu institutsioonide töölaudadel kui oli seda varem. Tegemist on positiivse arenguga ja usun, et oma osa antud suunamuutuses on ka EOC Euroopa Liidu komisjoni tööl.“

Neinar Seli valiti Euroopa Olümpiakomitee Euroopa Liidu komisjoni esimeheks kevadel 2014. Tema volitused antud ametikohal kestavad 2018. aastani.