EOK presidendi Neinar Seli sõnul on stipendiumite eesmärk toetada haridust omandavaid tippsportlasi. “Sport on elukestev armastus, kuid tippsportlase karjäär on ajaliselt piiritletud. Seetõttu on väga oluline luua sportlastele võimalused õppimiseks kõrg- või kutsekoolis. EOK ja HTM on haridusstipendiume välja andnud juba üle kümne aasta ning see on Eesti spordi ja sportlaste jaoks oluline koostöö, mille eest oleme ministeeriumile väga tänulikud,” ütles Seli.

Haridusstipendiumid on loodud toetuseks praegustele või endistele tippsportlastele kõrg- või kutsehariduse omandamisel. Stipendiumite väljaandmine on osa EOK ning HTM-i laiemast koostööprojektist õppursportlaste spordikoolituse ja treenerite tasemekoolituse programmide realiseerimiseks ning elukestvale õppele kaasaaitamiseks.

2013. aasta sügissemestri haridusstipendiaadid on Harri Lill (curling), Egert Põldma (golf), Kristen Kivistik (jalgrattasport), Grigori Minaškin (judo), Raigo Toompuu, Liina Laasma, Liane Pintsaar, Jekaterina Patjuk, Tanel Laanmäe, Marek Niit, Kaarel Jõeväli (kergejõustik), Kerttu Jallai (korvpall), Indrek Napsep, Kaimar Lees (käsipall), Sirli Hanni, Priit Narusk, Jan Treier (laskesuusatamine), Meelis Kiisk (laskesport), Aleksandr Drozdov (lestaujumine), Epp Mäe (maadlus), Markus Puusepp (orienteerumine), Rainer Kaljumäe (sulgpall), Jaak Mae (suusatamine), Jelena Glebova (uisutamine), Kätlin Sepp, Jane Trepp-Rose (ujumine), Rasmus Haugasmägi, Marek Peeba (veemoto), Gaia-Marianna Siim (vehklemine), Reena Pärnat, Anneli Preimann (vibusport), Alari Liiv, Baile Orb (võistlustants), Kristo Kollo (võrkpall) ja Imre Tiidemann (moodne viievõistlus).

Haridusstipendiumid anti välja suuruses kuni 1000 eurot ning on mõeldud kasutamiseks 2013/2014. õppeaasta sügissemestri õppemaksu tasumisel. Maksimaalset stipendiumi saavad enam kui pooled sportlased.

Eesti Olümpiakomitee tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.