EOK president Neinar Seli on HTM-ile tänulik üle kümne aasta pikkuse koostöö eest, mille raames on toetatud rohkem kui kahesaja sportlase õpinguid. „Arvestades, et enamasti moodustab sportlaskarjäär lühikese perioodi inimese eluteest, on haridus väärtuslik vahend, mis aitab pärast sportlastee lõppu tavaelus hakkama saada,“ ütles Seli.

HTMi asekantsleri Madis Lepajõe sõnul on sportlaste õpingute toetamisest saanud hea traditsioon. „Loodame, et stipendiumid aitavad spordis silmapaistvaid tulemusi saavutanutel rühkida edukalt edasi ka haridusteel,“ märkis Lepajõe.

2014. aasta sügissemestriks said stipendiumid golfar Egert Põldma, jalgratturid Kristen Kivistik ja Andri Lebedev, judokad Klen-Kristofer Kaljulaid ja Ants Oscar Pertelson, jõutõstja Harri Olak, jäähokimängija Villem-Henrik Koitmaa, kergejõustiklased Ellina Anissimova, Tanel Laanmäe ja Kätlin Tõllasson, korvpallurid Kerttu Jallai ja Saimon Sutt, käsipallur Kaimar Lees, laskesuusatajad Sirli Hanni, Johanna Talihärm ja Jan Treier, laskja Meelis Kiisk, mootorisportlane Toomas Triisa, orienteeruja Markus Puusepp, saalihokimängija Sander Savi, sporditöötaja Merike Õun, sulgpallur Rainer Kaljumäe, suusahüppaja Kaarel Nurmsalu, suusataja Jaak Mae, sõudjad Sten-Erik Anderson ja Andrei Jämsä, ujuja Kätlin Sepp, veemootorisportlased Rasmus Haugasmägi ja Marek Peeba, vibusportlane Anneli Preimann, võistlustantsijad Alari Liiv, Baile Orb ja Gerli Vinkel ning võrkpallurid Julija Mõnnakmäe ja Kristo Kollo.

Sellel aastal on kahel semestril toetuse pälvinud kokku 70 kõrg- või kutseharidust omandavat sportlast kogusummas 58 708 eurot. Stipendiaadid valis välja EOK stipendiumikomisjon koosseisus Madis Lepajõe ja Epp Rebane HTM-ist, Tõnu Seil Kultuuriministeeriumist, Ants Veetõusme Eesti Akadeemilisest Spordiliidust ning Martti Raju ja Siim Sukles EOK-st.

2003. aastast EOK ja HTM-i koostöös välja antav haridusstipendium on noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitoetuste koostööprojektist. Stipendiumi saavad taotleda nii praegused kui ka endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas ja stipendiumifond aastas on kokku 60 000 eurot. Eelmisel, 2013. aastal anti välja 69 stipendiumi 60 989 euro väärtuses.