EOK esindajate kogu kinnitas olümpianormid 16 spordialal: aerutamine, jalgrattasport, judo, laskmine, maadlus, poks, purjetamine, ratsutamine, sulgpall, sõudmine, tennis, triatlon, tõstmine, vehklemine, vibusport ja rannavõrkpall. Kvalifikatsioonikriteeriumid tabeli kujul leiab SIIT.

Kriteeriumid lähtuvad Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt 28 rahvusvahelise spordialaliidu ettepanekute alusel kinnitatud kvalifikatsioonikriteeriumidest. Detailseid osavõtukriteeriume ei ole veel kinnitatud kergejõustikus ja ujumises, need selguvad järgmise aasta jooksul.

EOK 2015. aasta eelarve on 6 469 927 eurot ehk ligi pool miljonit eurot suurem kui 2014. aastal. Suurendatud on tippspordi toetusi, mis on tingitud lähenevatest Rio olümpiamängudest ning järgmisel aastal toimuvatest Euroopa noorte suve- ja taliolümpiafestivalidest ning Euroopa mängudest. Protsentuaalselt on suurim muutus liikumisharrastuse projektide osas, mille maht tänavuse liikumisaasta tõttu oli 2014. aastal oluliselt suurem.

Sotši taliolümpiamängudest tegid kokkuvõtte kolme spordialaliidu peasekretärid: Gunnar Kuura Eesti Uisuliidust, Jaak Mae Eesti Suusaliidust ning Kristjan Oja Eesti Laskesuusatamise Föderatsioonist. Kõik kolm tõdesid, et Sotšis näidatud tulemused jäid mõnevõrra kehvemaks, kui sportlased ja alaliidud ise ootasid.

EOK esindajate kogu on volinike koosolek, mis täiskogude vahelisel perioodil täidab täiskogu ülesandeid. Esindajate kogusse valitakse 63 liiget.