Võrreldes eelmise aastaga on seiklusspordimaastik tuntavalt muutunud. Kui eelmisel aastal oli sarja võitja — ISC Adventure Team — saatus sisuliselt selge juba peale kolmandat etappi, siis käesoleval aastal on enne suurt finaali võiduvõimalus veel neljal võistkonnal, teatasid korraldajad Delfile.

Nendeks on Areal team (2007. a 2.koht), ISC Adveture Team (1.), Salomon X-Adventure Team (3.) ning hooaja komeet Team Vaude (-). Neist ainult ISC Adventure Teamil puudub siiani etapivõit.

Konkurentsi üldist tihenemist Hansapank Xdream sarjas näitab ka osalejate arvu ca 40% tõus — keskmiselt 730 võistlejani etapil.

Sarja otsustav osavõistlus toimub pühapäeval, 23. septembril, Mooste mõisas. Paremus selgitatakse välja Põlvamaa sügiseses ja seetõttu veelgi maalilisemas looduses. Rajad tõotavad tulla vaheldusrikkad ning sisaldavad palju alavahetusi (seiklussport koosneb ratta-, rulluisu-, jooksu- ja kanuuetappidest ning köieülesannetest) ning lisaülesandeid.

Samas ei tõota hooaja lõpuetapp tulla kergeimate killast kuna A-raja planeering sisaldab ligikaudu 1000 tõusumeetri ületamist.

Hansapank Xdream 2008 sarja peasponsoriks on Hansapank, suursponsoriks Nike ning sponsoriks Salomon. Viimaste poolt on garanteeritud ka rikkalik auhinnalaud.