Kunstjalgadega sportlane lasi oma sõbratari maha 2013. aasta 14. veebruari varahommikul oma kodus läbi vannitoa ukse. Pistorius ütles kohtus, et tulistas Steenkampi kogemata, sest pidas teda majja tunginud kurjategijaks.

Nüüd on kaks kohtueksperti - vennad Calvin ja Thomas Mollett - avaldanud varem saladuses hoitud pildid, mis peaksid tõestama, et Pistorius mõrvas Steenkampi tahtlikult, kirjutab Inglise ajaleht Daily Mail.

Modellina töötanud Steenkampi seljal olevad haavad viitavad sellele, et teda löödi kriketikurikaga. Lisaks võib verise ja katkise käepidemega kurika põhjal järeldada, et Steenkamp üritas end kaitsta ja toimus suur rüselus.

Ühel ekspertide avaldatud fotol on Pistoriuse magamistoa uks, millel on 4,55 mm suurune auk. Mollettite kinnitusel on see auk lastud invasportlasele kuuluva õhupüssiga. Steenkampi käel olev haav viitab, et see on tekkinud just samast õhupüssist laskmise tagajärjel. Ekspertide kinnitusel põgenes Steenkamp vannituppa seetõttu, et Pistorius lasi teda õhupüssist ja ründas kriketikurikaga.

Vennad Mollettid kritiseerivad oma raamatus "Oscar vs Tõde" (Oscar vs The Truth) ka Lõuna-Aafrika Vabariigi politsei tegevust. Nimelt olevat ametivõimud olnud mõrvapaiga uurimisel väga lohakad ja ükskõiksed.

Kui algselt pääses Pistorius tahtliku tapmise süüdistusest ning sai karistuseks 5-aastase vangistuse, siis mullu detsembris karmistas Lõuna-Aafrika Vabariigi ülemkohus tema karistust, mõistes ta tapmise asemel süüdi mõrvas, mis tähendab 15-aastast vangistust. Pistorius on selle karistuse vaidlustanud.