Kahepäevasel EM-il oli kohal suurem osa valitsevatest Euroopa meistritest. Võisteldi kahes rahvusvahelises kategoorias: suruõhu- ja vedrupüssid võimsusega kuni 16,3 džauli. Lisaks meeskondlikule arvestusele võisteldi individuaalarvestus neljas klassis: open/men e. üldarvestuses, naiste, juunioride ja veteranide arvestuses.

Kohaliku looduspargi territooriumile oli püstitatud kaks paralleelset kokku 100 märgiga võistlusrada. ENFTA presidendi Kaidu Jalakase sõnul ei olnud radade tehniline tase mitte eriti nõudlik, kuid 16-kraadine õhutemperatuur ja mõlemal võistluspäeval sadanud tugev vihm põhjustas šoki nii laskuritele kui ka nende relvadele. „Vedrupüsside kategoorias meeskondliku favoriidina saabunud Eesti laskurid oli kodusest 25-kraadisest kliimast tulles küll häiritud, kuid mitte löödud,” märkis Jalakas.

Vedrupüsside kategooria Open/men klassis võitis 68 tabamusega ungarlane Istvan Todt. Esikümnesse mahtus küll ka neli eestlast, kuid selles klassis jäi poodiumile pääs ühe tabamuse kaugusele. Neljakordne maailmameister Heli Jalakas Pärnu klubist, edestas oma põhikonkurenti, maailmameistrivõistluste hõbedat, Regina Burvienet Leedust 12 tabamusega ja oma klubikaaslast, Renata Cesnokovat 2 tabamusega. Heli Jalaka 51 tabamust andis talle Open/men klassis 12. koha, kuid naiste klassis kuldmedali ja Euroopa meistritiitli. Renata Cesnokova tuli 49 tabamusega hõbemedalile. Pärnu klubi president, Kaidu Jalakas, tuli Open/men klassis 57 tabamusega 7. ja võitis selle tulemusega veteranide klassis kuldmedali ning Euroopa meistritiitli.
Kokkuvõttes andis Eesti 6-liikmelise meeskonna pingutus kokku 242 tabamust, mis tõid Eesti meeskonnale kindlad kuldmedalid. Eesti edestas teiseks tulnud Ungarit 40 tabamusega ja kolmandaks tulnud Saksamaa meeskonda 44 tabamusega.

Suruõhupüsside kategooria Open/Men klassis tuli väga võimsa 93 tabamusega võitjaks Ferenc Sas Ungarist, edestades valitsevat maailmameistrit Sergei Zubenkot Venemaalt 5 tabamusega ja ümberlaskmisel omale kolmanda koha välja võidelnud Roberto Menichellit Itaaliast 7 tabamusega. Naiste klassis võitis valitsev Euroopa meister Ana Pereira Portugalist 80 tabamusega, edestades 6 tabamusega Anne-Gret Reinu Eestist ja kolmandaks tulnud Andrea Daru Ungarist 10 tabamusega.

Juunioride klassis tuli Kristin Antsmäe Eestist 55 tabamusega kolmandaks. Võitis Andras Czeroczki Ungarist klubikaaslase Ferenc Kissi ees. Veteranide klassis võitis belglane Guido Kuppens poolaka Leszek Domagala ja austerlase Ernst Zwiauer ees.

Meeskondlikult võitis 349 tabamusega korraldajamaa Ungari meeskond Saksamaa ja Portugali ees. Suruõhupüsside meeskondlikus arvestuses eestlased oma meeskonda ei registreerinud.
„Usun, et oleme Euroopa meistrivõistlustel saavutanud järjekordselt väga tugeva tulemuse: meeskondlikud kuldmedalid, kaks individuaalsed kuldmedalit, kaks hõbemedalit ja üks pronks. Ühtki kahest absoluutse võitja hõbekarikast Eestisse ei õnnestunud tuua, aga medalisaak oli kordumatu ja see on unikaalne,“ kommenteeris Jalakas.

Field-target on spordiala, kus vabas looduses lastakse õhupüssidest siluettmärkide pihta, mis on laskurist 9 kuni 50 meetri kaugusel ja tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on see spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 37 riiki. Eesti on WFTF-i liige alates 2010. aastast.