Neljapäeval peetud pressikonverentsil ütles võistluse juht Allar Tõnissaar, et tänavune võitja võib suure tõenäosusega tulla Balti riikidest.

Lisaks Eesti kolmele koondisele on stardis kodune profitiim Kalev Chocolate, mille üks liidritest Mart Ojavee tunnistas, et vorm hetkel kõige parem ei ole, aga kaotama kindlasti ei lähe. Ojavee sõnul on Kalev Chocolate ridades teisigi mehi, kes võivad võidu nimel kaasa rääkida, sest tema sõnul oleks võit kodus võistkonnale äärmiselt oluline.

Eelmisel nädalavahetusel Tartu tänavasõidu võitnud Erki Pütsep, kes sõidab Eesti koondise ridades, ütles, et eesmärk on teha kuldne duubel. Ta lisas, et vorm on eelmise nädalaga võrreldes tunduvalt parem, aga selge on ka see, et seekord jälgitakse teda teiste meeskondade poolt suurema tähelepanuga. Seega ei välistanud Pütsep, et võidu võib võtta hoopis keegi noorem Eesti võidusõitja.

Pressikonverentsil viibinud Tanel Kangert, kellel tänavuses kontos võit Prantsusmaa amatööride eliidi mitmepäevasõidult oli nõus meeskonnas ükskõik millist rolli täitma. Samas oli ta nõus Pütsepa poolt öelduga, et teda võidakse vähem jälgida ja et see võib anda päris hea võimaluse.

Võistluste juht Allar Tõnissaar lisas, et kindlasti tuleb jälgida Läti profitiimi Rietumas Banka, kus sõidavad ka Caspar Austa ja Raivo Maimre. Koondiste ridades sõitvad eestlased lubasid teha korralikku meeskonnatööd, et võit koju jätta ja et vajalikke punkte koguda, mis on olulised saamaks kohti nii maailmameistrivõistlustele kui olümpiamängudele.

Tõnissaar sõnas naljatades, et Austa ja Maimre poolt suurt abi pole loota, kuna läti profitiimis sõitvad eestlased on rajal “lätlased”.

Enne põhisõitu antakse kell 11 start Eesti Post Händikäp sõidule, kus registreerunud on 132 võistlejat 24 klubist. Teiste hulgas tuleb starti ka 64-aastane Kanada litsesntsiga David Mercer.

E.O.S. Tallinn GP start antakse kell 14:00, kokku läbitakse viisteist 12,4 km pikkust ringi ja orienteeruv finiš on kell 18:30.