26. maist kuni 2. juunini kestnud rasket jõuproovi alustas 49 võistkonda, kellel tuli kokku läbida üle 500 km. Distants oli jagatud erinevatest seiklusspordi aladeks nagu matkamine, kanuuga sõitmine, mägijalgratas, ujumine ja kaljuronimine. Ei puudunud ka üllatusalad, kus näiteks ühel päeval tuli kose äärest hüpata jääkülma mägijõkke.

Eesti esindus ISC Adventure koosseisus Rain Lond, Andres Hiiemäe, Randy Korb ja Ruth Vaher lõpetasid võistluse 13. kohaga, läbides raja 6 päeva, 20 tunni, 18 minuti ja 51 sekundiga.

Rain Lond sõnas, et Eesti võistkonnal kogunes seitsme päeva jooksul puhkeaega kokku kuskil 7,5 tundi. “Tegime neli kuni viis 1,5-tunnist puhkepausi.”

“Ise olen päris hästi taastunud ja võiksin täna isegi trenni minna. Aga ühel meie võistkonna liikmel on küll siiani taastumisega probleeme, eriti jalgadega,” lisas Lond. “Võistluse lõpuks oli küll selline tunne, et kõik energiaressursid on täiesti defitsiidis.”

Parimaks osutus Šotimaa karmis looduses segavõistkond Nike, kus olid esindatud ameeriklased ja üks Uus-Meremaa seiklussportlane. Neil kulus trassi läbimiseks 4 päeva, 22 tundi, 7 minutit ja 43 sekundit.

49-st alustanud võistkonnast sai lõpuprotokolli ametliku koha 31. Raja peal olid vahepunktid, mis tuli teatud kontrollajaga läbida, vastasel juhul suunati võistkonnad lühemale rajale. Lõpuks suutis raske täisraja läbida vaid viis võistkonda.