Võistlus toimus purjelaeva “Dar Młodzieży” (The Gift of Youth) mastide vahel. Kümnest osalejast osutus parimaks eestlane Tauri Vahesaar.

Slackline on spordiala, kus sooritatakse keerulisi trikke kitsal nailonlindil balansseerides. Gdynia tervitas spordiala eliiti, kes olid tulnud võistlema esimesele Red Bull Slackship võistlusele. Võistlusest võttis osa kümme sportlast Saksamaalt, Austriast, Ameerikast, Brasiiliast, Eestist, Poolast ja Prantsusmaalt. Võistlejatel tuli 4 korda esitada 2-minutilist kava. Esitatud trikkide raskusaste sõltus võistlejate oskusest ja loovusest.

"See on mu elu suurim saavutus! Tunne on ülev, kuna tahstin väga ennast parimast küljest näidata. Kukkusin kolmandas ringis, kuid hoolimata sellest õnnestus mul kindlustada koht finaalis. Mul on hea meel, et ma siin olen, see on suurepärane üritus!” hõiskas Vahesaar, kes sai ka parima triki auhinna.

Slackline sai alguse 70ndate Ameerikas. Lõbusa mängu võtmeks oli tasakaalu hoides kõndida köitel, mis olid rigatud postide vahele. Üsna kiirelt kasvas sellest aga spordiala, mille eesmärgiks oli puude vahele kinnitatud lintidel trikkide tegemine. Aasta aastalt on slackline üha enam harrastajaid kogunud. Nüüdseks on tegemist rahvusvahelise spordialaga.