Rahvuste Karika Bratislava etapil tuli starti kümme meeskonda, kusjuures esindatud olid ka väga tugevad Lääne-Euroopa riigid. Võistlustulle asusid: Eesti, Austria, Ungari, Shveits, Saksamaa, Slovakkia, Itaalia, Sloveenia, Norra ja Kreeka, on kirjas Delfile saadetud teates.

Kahevoorulises meeskonnasõidus startis esimeses voorus igast meeskonnast neli ratsanikku, teises voorus startisid kaheksa parimat meeskonda, igast meeskonnast kolm paremat.

Eesti ratsapaarid: Hanno Ellermann ja Poncorde, Tiit Kivisild ja Lara II, Rein Pill ja Ritual, Gunnar Klettenberg ja Novesta näitasid kõrget taset juba esimeses voorus, kus Rein ja Gunnar läbisid parkuuri puhtalt, Hanno ajas maha ühe takistuse (4karistuspunkti) ja Tiit kaks (8 karistuspunkti).

Teise vooru läksid Hanno, Rein ja Gunnar juba liidritena ning võitjatena ka lõpetasid. Teiseks tuli Austria meeskond, kolmandat kohta jagasid Ungari ja Shveits.

Eesti meeskonna üliedukat esinemist niivõrd kõrgetasemelises konkurentsis kommenteeris Eesti meeskonna kapten Rein Pill nii: “See, mis jäi Eestis Rahvuste Karikal tegemata, kui jäime kolmandaks, sai siin tehtud ja suure varuga. Võistluste algusest peale, kui on toimunud kolm sõitu, on kõlanud iga kord Eesti hümn — minul on olnud võistlus viimase peal — eile võitsin kaks parkuuri (135 cm Casanovaga ja 140 cm Ritualiga). ”

“Pressikonverentsil juba küsiti, et mis plaanid meil siin veel on. Lubasime homse päeva puhata ja ka teistele võimaluse anda,” lisas Pill Bratislava võistluspaiga meeleolu kirjeldades.

Eriliselt säravaid tulemusi on sellel võistlushooajal näidanud Eesti meeskonna kapten ja kõige kogenum sportlane Rein Pill. Hobusel Ritual võitis ta Belgia CSIO** Grand Prix, Tallinna CSIO**** Alexela Nations Cup Grand Prix kui ka möödunud nädalavahetusel Riias toimunud CSIO Grand Prix. Eduka hooaja taga on Rein Pilli enda sõnul suurepärased treenimisvõimalused Belgias ja kindlasti sealne veterinaarteenindus, tänu millele on Rituali tervis üle pika aja korras. Jätkuvalt on heas vormis ka Hanno Ellermann, kes Poncorde’il võitis maikuus Vilniuses toimunud MK etapi.

Bratislava CSIO**** jätkub Eesti sportlaste jaoks veel täna õhtul ja pühapäeval kui sõidetakse Grand Prix.