Eesti sportlastel on kohad üheteistkümnel spordialal: 3×3 korvpallis (meeskond), jalgrattaspordis (1 naine BMX-s, 1 naine ja 1 mees maastikukrossis, 1 naine ja 4 meest maanteesõidus), laskespordis (1 naine, 1 mees), maadluses (1 naine, 5 meest Kreeka-Rooma ja 1 mees vabamaadluses), poksis (4 meest), rannavõrkpallis (meeskond koosseisus Rivo Vesik, Kristo Kollo), sulgpallis (3 naist, 1 mees), triatlonis (1 naine, 1 mees), ujumises (3 neidu, 7 noormeest), vehklemises (4 naist, 1 mees) ja vibulaskmises (1 naine, 1 mees).

EOK kinnitab koondise nimekirja mai alguses. „Kuid juba täna võin kinnitada, et Eesti on Euroopa mängudel esindatud oma parimate sportlastega, näiteks maadlejatest ja vehklejatest on üles antud kõik meie tipud,“ ütles EOK spordidirektor Martti Raju.

Esimesed Euroopa mängud toimuvad Aserbaidžaanis Bakuus 12.-28. juunini. Kavas on 3 × 3 korvpall, aerutamine, iluvõimlemine (batuudihüpped, iluvõimlemineriistvõimlemine ja sportvõimlemine), jalgrattasport (BMX, maastikuratta- ja maanteesõit), judo (judo ja pimejudo), karate, kergejõustik, laskesport, lauatennis, maadlus (Kreeka-Rooma ja vabamaadlus), poks, rannajalgpall, sambo, sulgpall, taekwondo, triatlon, veesport (kujundujumine, veepall, vettehüpped ja ujumine), vehklemine, vibulaskmine ning võrkpall (ranna- ja saalivõrkpall).

Kaheteistkümnel spordiala on võimalik teenida kas koht Rio olümpiamängudele, täita kvalifikatsiooninorm või saada edetabelis punkte. Otsepileti Rio de Janeirosse saavad laskmise, lauatennise ja triatloni võitjad. Olümpiareitingupunkte jagatakse jalgrattaspordis, judos, rannavõrkpallis, taekwondo’s ja vibulaskmises, ujumises ja kergejõustikus tehtud tulemused lähevad arvesse kvalifikatsiooninormi täitmise puhul. Euroopa mängudel on poksis ja maadluses võimalik teenida koht maailmameistrivõistlustele, kus võisteldakse olümpiakohtade eest.

Euroopa mängud toimuvad Euroopa Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühenduse (EOC) egiidi all iga nelja aasta tagant. 2019. aasta mängude korraldajariik kuulutatakse välja mai keskel toimuval EOC üldkogu erakorralisel koosolekul.