Võistlustel osalemisega käisid kaasas ka mitmed ebaharilikud ja ohtlikud momendid – näiteks tuli 6-tunnine võistluspäev pidada vastu 38-kraadises kuumuses, võistluste avamist tabas tugev torm ja liivatorm, võistlusplats asus National Geographic’u poolt maailma ohtlikuimaks nimetatud tuumajaamast vaid paari kilomeetri kaugusel ning 17.07. Armeeniasse lennates oli koondis marsruudil Moskva-Jerevan ja asus Ukraina piiri läheduses samal ajal kui Malaisia lennuk alla tulistati.

Koondise treeneri Raul Kivilo midagi üllatavat koondislaste tulemustes polnud. „Tegelikult möödus EM üsna ootuspäraselt. Naistest Laura ja Siret tegid oma töö ära. Sireti puhul tekkis isegi lootus, et ta üllatab parema kohaga. Laura lasi kuni viimase duellini väga kindlalt ja see andis ka 17. koha. Reena puhul tuleb lihtsalt tõdeda, et võistlus ebaõnnestus. Peale viimaseid edukaid võistlusi eeldasin temalt kohta esikümnes aga kahjuks nii ei läinud. Head meelt tegi, et naiskond oli duellis Poolaga täiesti konkurentsivõimeline – oleks hea järgmisel aastal olümpiapääsmete nimel võistelda just naiskonnaga," lausus Kivilo.

Sportvibu naistest moodustasid Eesti koondise Reena Pärnat, Laura Nurmsalu ja Siret Luik. Pärnatil on selja taga juba mitu järjestikust edukat tiitlivõistlust – 2 MK-etappi (17. koht), GP-etapp (9. koht) ja üliõpilaste MM (8. koht). EMiks valmistuti üliõpilaste MMi kõrval kui hooaja tähtsaimaks, kuid kahjuks nii eelring kui ka olümpiaringi duellid ebaõnnestusid. Juba teises ringis tuli tunnistada inglanna Amy Oliveri 7:1 paremust ja see andis protokolli 33. koha.

Viimast aastat juunioride klassis laskev Nurmsalu eelistanud pigem noortevõistlusi – noorte EM (17. koht), noorte GP-etapp (9. koht) ja lisaks 1 täiskasvanute MK-etapp (33. koht). Armeenias püstitas Nurmsalu eelringi esimeses pooles hooaja tippmargi ning näitas ka duellides kindlat laskmist. Nurmsalu (44) alistas 2 esimest vastast: Raysin (ISR/69) 6:0 ja Aktuna (TUR/21) 6:2. Kolmandas duellis kohtus Nurmsalu hiljuti juunioride GP-etapi ära võitnud Alexandra Longovaga (SVK/60). Esimene seeria õnnestus 1:1 viigistada, kuid duelli lõppseis 7:1 andis Longovale pääsu 16 parema hulka ning Nurmsalule 17. koha. Tegemist oli Nurmsalu esimese täiskasvanute EMiga ja ühtlasi ka kõrgeima kohaga rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt täiskasvanute klassis.

Kogu hooaja koondise kolmas number olnud Siret Luik näitas ka Armeenias hooaja keskmist tulemust ning sai olümpiaringiks 55. asetuse. Esimese vastane oli Luigele tuttav – Anete Kreicberga (LAT/58). Duelli võitis Luik seisul 6:2. Teise duelli vastane oli 10. asetusega Inna Stepanova (RUS), keda eestlanna suutis üllatada. Luik viis duelli 4:4 viigiseisuni, kuid 1-silmane kaotus viimases seerias andis Luigele siiski napi kaotuse ja 33. koha. Stepanova lõpetas võistluse 4. kohal ning võitjaks tuli samuti venelanna – Tatjana Segina.

Võistkondlikus arvestuses pääseb lõppvõistlusele traditsiooniliselt 16 võistkonda. Eesti naiskond tuli eelringis 19 naiskonna seas 15. kohale ning kohtus olümpiaringis Poola naiskonnaga (2. asetus). Eesti naiskond suutis kolmandas seerias Poola võistkonda tugevalt üllatada ja lasta 56 silma, mida suutis esimeses duellis 16 naiskonnast üle trumbata vaid Gruusia naiskond. Kahjuks sellest terve duelli võiduks ei piisanud ja 2:6 seisul tuli vastu võtta duelli kaotus ja 9. koht. Naiskondliku võistluse võitis Saksamaa.

Sportvibu meestest esindasid Eestit Pearu Jakob Ojamäe, Jaanus Gross ja rahvusvahelise debüüdi teinud Martin Rist. Eestlased lõpetasid eelringi protokolli viimases veerandis ja said olümpiaringi esimeses duellis tunduvalt kõrgema asetusega vastase. Ojamäe (94) – Nesteng (NOR/17) 4:6, Gross (103) – Tsybekdorzhiev (RUS/10) 3:7, Rist (88) - Rodriguez (ESP/25) 0:6. Seega jäid Eesti mehed protokollis 57. kohta jagama. Eelringis edukaimad olnud Rist ja Nurmsalu asetasid Eesti segavõistkondade arvestuses 23. kohale.