Euroopa karikaetapp toodi erakordselt varajasele ajale just seetõttu, et selgitamist vajasid viimased Euroopa Mängude pääsmed. Kogu nädala on sportlastel tulnud võistelda väga jahedate ja vihmaste ilmadega. Vihmavabasid hetki on olnud vaid üksikuid. Sellest hoolimata või just tänu sellele oli eestlastel üsna mitu kordaminekut.

„Usun, et üldkokkuvõttes lõppes võistlus meile hästi. Naiskond edestas duellides kaks endest kõrgema asetusega naiskonda ja sai finaalikogemuse. Laura esitus GP-etapil ja Jaanus esitus kvalifikatsiooniturniiril olid tublid. Hooajaga on ilusti algust tehtud,“ kommenteeris Eesti võistkonna kapten Raul Kivilo.

Sportvibu naiste klassis pidid Reena Pärnat ja Siret Luik esimeses duellis vastu võtma kaotuse. Eelringis isikliku rekordi püstitanud Laura Nurmsalul (18. asetus) oli esimene duell vastaseta ja seejärel võitis ta järjest kahte Valgevene laskurit. Võit Alena Kuzniatzova üle tuli ümberlaskmise noolega. 15. asetusega Hanna Marusavat edestas Nurmsalu 6:4. Kahensandikduellis tuli aga tunnistada 2. asetusega Khatuna Narimanidze 6:4 paremust ning Nurmsalule kanti protokolli 9. koht.

Sportvibu naiskondi oli kokku 20 ja Eesti naiskond sai eelringis 13. asetuse. Duelle pääsesid laskma 16 paremat võistkonda. Esimeses duellis oli vastaseks eelringis 4. asetuse teeninud Prantsusmaa naiskond, kelle eestlannad alistasid 5:3. Teises duellis läksid Eesti naised vastamisi 5. asetusega Hispaania naiskonnaga. Pärnat/Nurmsalu/Luik läksid 2:0 ja 4:0 juhtima, mille järel Hispaania 4:4 viigistas. Ümberlaskmisel tabasid Hispaania naised 9 – 8 – 8 ja Eesti naiskond 9 – 9 - 8. Sellega tagati pääs finaalidesse. Poolfinaalis võeti vastu kaotus Kreeka ja pronksifinaalis Itaalia vastu. Kokku siiski Eesti naiskonnale 4. koht.

Täna toimusid Euroopa Mängude kvalifikatsiooniduellid. Eestil on eelmisest aastast üks individuaalne sportvibu naiste koht, täna naiskondlikku kohta juurde võtta ei õnnestunud ja kahte individuaalset kohta reeglid ei võimalda. Kuid siiski õnnestus juurde võita üks sportvibu meeste individuaalne koht. Selle teenis Jaanus Gross, kes kommenteeris päeva: „Eeldasin, et kui meid neli meest osaleb, siis keegi meist selle koha ikka võtma peab. Hoidsin võimalusest kümne küünega kinni ja võitsin selle koha.“ Kunagine maratonijooksja Jaanus Gross lisas veel, et Marathoni linnas võistlemine oli tema jaoks väga märgilise tähendusega.