Kõik laskurid alustasid kvalifikatsiooniringidega, mis tähendab 24 looma kujuga raja läbimist, igasse märki lasti 2 noolt. Päeva lõpuks on meie edukaimad Inge Sirkel-Suviste 351 punktiga naiste pikkvibu klassis kolmandal kohal ning Ülle Kell 313 punktiga samas klassis neljandal kohal. Võistlust juhib 362 punktiga itaallanna Giulia Barbaro.

Individuaalselt on eestlannadest veel esikümne kohtadel Triin Kent lihtvibu klassis kuuendana ning Kadi Koort vaistuvibu klassis kümnendana.

Meeldiva üllatusena hoiab ka Eesti naiskond võistkondade arvestuses kõrget neljandat kohta, kaotades vaid Itaaliale, Prantsusmaale ja Hispaaniale ning edestades tugevamatest Venemaad, Rootsit, Sloveeniat ning Austriat. Naiskonnavõistluses, kus arvestatakse riikide parimatena kolme erineva vibuklassi laskureid, kuuluvad momendi seisuga meie võistkonda Sirkel-Suviste, Kent ning Aili Popp (plokkvibu).

Meeste arvestuses on momendil meie parimana 14. kohal plokkvibulaskur Evert Ressar. Eesti meeskond on 13. kohal.

Homme jätkatakse Pirital teise kvalifikatsiooniringiga, et selgitada kahe päeva summas välja iga vibuklassi 16 paremat, kes pääsevad elimineerimisringidesse. Samuti pääseb edasi 8 paremat naiskonda ja meeskonda.