Eestlastest on siiani edukaim Anneli Preimann, kes lõpetas kvalifikatsiooni olümpiapääsmete arvestuses viiendal kohal. Euroopa meistrivõistluste individuaalne võistlus jätkub homme, Euroopa olümpiapääsmed pannakse lukku reedel.

Hommik algas Amsterdamis jahedalt ja sombuselt, millele järgnesid keerutava tuulega ilmastikuolud. Eriti mõjutas tuul staadionikatla keskel laskvaid sportlasi, samas kui staadioni servades puhus kergem ja ühtlasem tuul. Esimesena alustasid võistlusega (lasti 70 m harjutust, 72 noolt) sportvibu laskurid. Naiste arvestuses hoolitses eestlaste parima tulemuse eest taaskord Preimann, saades 627 silmaga kvalifikatsioonis 22. koha. Alles 18-aastane Reena Pärnat esines enda kohta tagasihoidlikult, saades 589 silmaga 59. koha. Naiskonna kolmas liige Siret Luik lasi 566 silma ning sai 69. koha. Naiskondlikult olid eestlannad oma koondtulemusega 17. kohal.

"Kindlasti õnnestus võistlus palju paremini, kui käesoleval hooajal senini, aga midagi jäi veel ka varuks," kommenteeris Preimann oma esinemist pressiteate vahendusel.

Amsterdamis lastakse eraldi turniir nende Euroopa riikide laskurite vahel, kel veel puudub Londoni olümpiapääse. Selles arvestuses saavutas Preimann tänasel kvalifikatsioonil 5. koha. Reedel jätkub olümpiakohtade turniir play-off süsteemis duellide laskmisega – olümpiapääsme teenivad kolm esimest riiki.

Meeste arvestuses oli Eesti parim Jaan Lott, kes tuli 66. kohale tulemusega 616 silma. Meeskonna noorim liige, 18-aastane Pearu-Jakob Ojamäe sai 591 silmaga 96. koha. Temast palju ei jäänud maha Jaanus Gross, kes sai 587 silmaga 99. koha. Kummagi mehe jaoks polnud selline tulemus kindlasti ootuspärane, kuid juba homme saavad kõik duell-laskmises võimaluse oma kohta parandada. Meeskondlikult saadi 27. koht ning edasipääs 16 tugevama hulka jäi seekord päris kaugele.

Pealelõunal alustasid oma kvalifikatsioonivõistlusega (lasti 50 m harjutust, 72 noolt) plokkvibulaskurid. Eestlastel oli seekord oma esindus välja panna vaid meeste arvestuses. Kahest mehest eespool lõpetas võistluse Priit Tormis, kellele tulemus 665 silma andis 58. koha. Kristo Kent sai 649. silmaga 72. koha. Plokkvibudel toimus täna juba ka 1/48-finaalmatš – kahjuks pidid nii Tormis kui Kent tunnistama vastase paremust. Lõppkohaks jäi mõlemale 57. koht.