On kahetsusväärne, et iluuisutaja Natalja Zabijako õigustab üleminekut Venemaale oma partneri ja Eesti Uisuliidu laimamisega. Kuna üheks tema väga tugevaks argumendiks on ebavõrdne rahastamine, siis peame vajalikuks esitada vastulause.

Nii meie paarissõitjate kui ka jäätantsijate rahastamine on toimunud 100 % võrdsetel printsiipidel. Eesti Uisuliidu rahastamise aluseks ei ole kunagi olnud stipendiumid, vaid ainult kuludokumendid ja erinevalt Nataljast saame meie kulutusi dokumentaalselt tõestada. Uisuliit on tasunud jää üürid, treenerite tasud, võistlustele lähetused, uisud, saapad, kostüümid, kindlustused, sportlaste majutuse ja toitlustuse kulud.

Pigem on Nataljat väga hoitud ja tema jaoks tehtud kulutused on isegi märgatavalt ületanud partneri omasid lisakulutuste näol. Esiteks temale sobiva partneri otsingud olid seotud väga suurte kulutustega, kelledest Aleksandr oli juba valikus kolmas. Teiseks tasuti tema vigastusest tingitud ravikuludeks Ameerikas ligi 4000 eurot, Natalja USA viisa eest maksti 5000 USD samas kui Aleksandr Zabojev tasus USA viisa eest ise jne.

Sport on vabatahtlik ja igal inimesel on õigus teha otsuseid, aga oma õigustuseks ei ole eetiline valetada ja oma partnereid poriga määrida.