"Esimene ala oli bussi vedamine. Tuli vedada natuke ülesmäge ja see osutus väga raskeks. Olin sellel alal kuues ja minust tagapool ei teinud enam keegi lõpuni. Minu aeg oli 57 sekundit, peaaegu minut täis pingutust, aga olin rahul, et suutsin lõpuni teha," kommenteeris Heinla.

"Teine ala oli 150-kilogrammine palk, 100-kilone hantel ja lisaks 175-kilone palk. Eelmine aasta oli sama ala ja ma olin siis ainuke, kes selle ära tegi. Seekord tegin poole kiiremini, ajaks 20 sekundit, kuid pärast mind tuli poolakas ja tegi kaks sekundit kiiremini ning alavõidu saavutas loomulikult maailma parim sellel alal – leedukas.

Kolmas ala oli 452-kilose traksidega palkraami tassimine 20 meetrit. See oli väga raske ala. Ma suutsin saada viienda aja ja edestasin sekundiga Thori (Hafthor Julius Bjornsson - toim.).

Neljas ala oli 5x100-kiloste liivakottide kuue meetri kauguselt bussi laadimine. Ma olin paaris Thoriga, kellele läks võiduaeg ja minule teine koht, kaotusega vähem kui üks sekund.

Viies ala oli raskuse ees hoidmine. See on kogu aeg minu probleemiks olnud ja olen pidevalt ka viimane olnud, kuid kõva treening on kasuks tulnud ja sain hea kolmanda koha. Sama sekundi sees olid ka esimene ja teine koht, nii et sellest on saanud üks paremaid alasid.

Kuues ala oli väga raske. Vihma sadas ja tuli tassida 340-kilost raami 15 meetrit ning tuli teha 420 kilo raskuses meremeest 15 meetrit. Ma suutsin jälle Thori edestada, kuid tasakaal kadus lõpus ära ja lohistasin meremeest vaid mõned meetrid. Sellest lisati kaks trahvisekundit, muidu oleks parim aeg olnud. Tänu trahvile olid sama sekundi sees ka esimene ja teine koht, nii et mulle jäi neilt kolmelt alalt kolmas koht. Kokkuvõttes kolmas koht, millega jään väga rahule, sest poleks uskunud, et suudan võita Hafthor Julius Bjornssoni ehk Thori. Ta on maailma kolmas ja teda võita on uhke tunne. Tänan kõiki, kes kaasa elasid!" rääkis Heinla.

Eesti vägilase järgmine võistlus toimub juba 11. juulil Inglismaal Leedsis, kus viiakse läbi Europe`s Strongest Man jõutõstevõistlus.

Rauno Heinla otsib jätkuvalt ka sponsoreid, keda hetkel on üks, s.o kivitööstus MarmiFuterno. Tema kodulehekülje leiab veebiaadressilt www.raunoheinla.com.

Soome SCL võistluse tulemused:
1. Krzyzstof Radzikowski 65 punkti
2. Zydrunas Savickas 60
3. Rauno Heinla 56
4. Hafthor Julius Bjornsson 50
5. Dainis Zageris 45
6. Alex Moonen 37
7. Chris Gearing 36
8. Juha Matti Järvi 32
9. Antti Mourujärvi 28
10. Aleksandr Kurak 23
11. Marcos Ferrari 19
12. Ben Ruckstuhl 15