Võistlustel on esindatud hulgaliselt Eesti taliujumise meistreid, eesotsas eelmistelt taliujumise MM-delt kolme kuldmedaliga naasnud Bruno Nopponen koos Henri Kaarma ja Kinne Tõnnisoniga, kel mõlemal on ette näidata mitu hõbemedalit. Ka seekord lähevad Eesti esindajad MM-ile medalilootuses kaasvõistlejatele tugevat konkurentsi pakkuda.

Kolm päeva kestvad maailmameistrivõistlused taliujumises algavad 20. jaanuaril avatseremooniaga ning peale seda asuvad taliujujad omavahel mõõtu võtma erinevatel distantsidel: 25m rinnuli-, 50m vabalt- ja rinda pistetakse veel 450m vastupidavusujumises ning 4x25m teateujumises. Esindatud on 26 erinevat riiki: taliujujaid on saabumas Põhjamaadest, Venemaalt, Suurbritanniast, Austraaliast ja eriti arvukalt on esindatud Eesti - 42 registreeritud võistlejaga. Ühtekokku oodatakse üle tuhande inimese, kes kõik armastavad jääkülma vett.

Võistlusi peetakse üheksas eri vanusegrupis 25- ja 50-meetristel distantsidel koos eelujumistega, millest kaheksa kiiremat pääsevad edasi finaali, lisaks on tõelistele "jääkarudele" veel kavas 450-meetrine kestvusujumine ja programmist ei puudu ka kujundujumine. Reeglite järgi on taliujumisvõistlustel lubatud ujuda vaid rinnuli või krooli, sukeldumine on keelatud, rinnuliujumises ei tohi pea minna täielikult vee alla, samuti on keelatud mistahes abivahendid, nahka soojendavad määrded ja ravimid.

Kuna ilmaprognoosid lubavad korraliku talveilma jätkumist, on nii taliujumises osalejatele kui ka võistluste pealtvaatajatele garanteeritud tõeline ekstreemspordielamus ja unustamatu vaatepilt.