Eesti taekwondo klubide EOK-le saadetud pöördumine:

"Eestis tegutsevad kaks organisatsiooni, mis ametlikult arendavad kahte erinevat taekwondo liiki: Eesti Taekwondo Liit (mitte olümpiaala, Taekwon-do ITF) ja Eesti Taekwondo Föderatsioon (olümpiaala Taekwondo WTF).

Viimase viie aasta jooksul ühines valdav enamik tegutsevaid klubisid, olenemata millist taekwondo liiki nad arendavad, Eesti Taekwondo Liidu alla. Seega esindab Taekwondo Liit Eestis de facto kahte taekwondo liiki: korraldatakse Eesti meistrivõistlusi eraldi Taekwon-do ITF-is ja Taekwondo WTF-is, korraldatakse treeninglaagreid, väljasõite rahvusvahelistele võistlustele ning seminare, on moodustatud kahe taekwondo liigi kohtunike brigaadid, kuhu kuuluvad ka rahvusvahelise kvalifikatsiooniga kohtunikud.

Oluline on asjaolu, et olümpiaala Taekwondo WTFi üritustest võtavad osa absoluutselt kõik taekwondo klubid. Seega on Taekwondo Liit loonud kõikide Eesti taekwondo klubide vahel sujuva koostöö.
Fakti, et Taekwondo WTF areneb üheaegselt Taekwondo ITFiga Eesti Taekwondo liidu eestvedamisel, on korduvalt kinnitanud ka Eesti Olümpiakomitee.

2015. aasta alguses said aluse Eesti Taekwondo liidu ja Eesti Taekwondo Föderatsiooni läbirääkimised pingutuste ühendamisest taekwondo arendamisel. Kuid selleks hetkeks, kui põhimõtteline kokkulepe oli saavutatud, toimus Eesti Taekwondo Föderatsioonis ebaseaduslik uue juhatuse valimine.

Uue juhatuse valimine vormistati üldkoosolekul (12.03.2015), mis oli kokku kutsutud ja läbi viidud räigete Eesti Taekwondo Föderatsiooni põhikirja ja Eesti seadusandluse rikkumistega. Praeguseks on üldkoosoleku ebaseaduslikud otsused vaidlustatud kohtus. Käesolevaks hetkeks tuleb kahjuks tunnistada, et Eesti Taekwondo Föderatsiooni juhivad inimesed, kellel puudub vastav kompetents ja kogemus ning kellel ei ole taekwondo tausta. Samal ajal on organisatsioon silmitsi terve rea probleemidega: puuduvad litsentsiga treenerid ja kvalifitseeritud kohtunikud, ei korraldata Eesti meistrivõistlusi, puuduvad sportlased ning praktiliselt puuduvad harrastajad.

Neid probleeme saab lahendada ainult koostöös reaalselt tegutsevate taekwondo klubidega, kuid praegune Eesti Taekwondo Föderatsiooni juhatus (Rain Kiigemägi ja Ragnar Kenk) ei ole võimeline looma Eesti taekwondo klubidele ühist võrku ja arengut soodustavat süsteemi. Rain Kiigemäe ja Ragnar Kenki tegevus piirdub sellega, et takistada klubide kontakte välispartneritega ning tekitada vastuolu erinevate taekwondo liike arendavate klubide vahel (samal ajal kui rahvusvahelised organisatsioonid – ITF ja WTF – valisid ammu koostöö tee).

Üks hämmastavam tõestus Eesti Taekwondo WTF Föderatsiooni juhatuse destruktiivsest tegevusest on Eesti sportlase Aleksandr Galaktionovi käesoleva aasta Universiaadil osalemise takistus: http://blog.sportid.ee/archives/9265

Tuleb välja, et on tekkinud olukord, kus MTÜ Eesti Taekwondo Föderatsioon on „paberklubisid“ ühendav „paberföderatsioon“, mis takistab taekwondo olümpiaala arengut Eestis ning mida destruktiivselt juhivad ebakompetentsed inimesed.

Oleme arvamusel, et antud olukord vajab viivitamatult Eesti Olümpiakomitee sekkumist.

Pöörame Teie tähelepanu sellele, et antud pöördumise allkirjastanud klubides tegelevad taekwondoga üle 1000 inimese, sealhulgas sportlased, kes on korduvalt võitnud medaleid kõige kõrgema tasemega rahvusvahelistel võistlustel. Meil on taekwondo olümpiaalana arendamiseks selge nägemus, kompetents, kogemus ning välja kujunenud ühistegevuse süsteem."