Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa avaldas heameelt Eesti Sulgpalliliidu tegevjuhi Renna Undi valimise üle Euroopa Sulgpalliliidu juhatusse.

“Järjekordne Eesti spordijuhi jõudmine oma spordiala rahvusvahelise katusorganisatsiooni juhtkonda on tunnustus nii konkreetsele spordialale, kui kindlasti kogu Eesti spordile. See on kinnitus, et Eesti organisatsioonid on enda spordijuhtimise kompetentsi rahvusvahelises spordiliikumises suutnud tõestada, mille tulemusel avaneb aina sagedamini meie inimestel võimalusi suunata spordi arengut rahvusvahelisel tasandil. Õnnitlen Eesti sulgpalli kogukonda oma esindaja Euroopa Sulgpalliliidu juhatusse pääsemise puhul ning kutsun üles ka teiste alade esindajaid aktiivselt rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide juhtorganitesse kandideerima.,” ütles Sõõrumaa.

Renna Undi sõnul on Eestil Euroopa Sulgpalliliiduga olnud läbi aastate tihedad sidemed. “Oleme osalenud mitmetes nende projektides, näiteks kooliprojekt “Sulgpall kõigile”, millega tutvustame ala kooliõpetajatele ja lastele. Eesti sportlastel ja treeneritel on olnud võimalus kasutada Euroopa Sulgpalliliidu stipendiume laagrites ja koolitustel osalemiseks. Suurim koostööprojekt seisab ees, kui viime Tallinnas läbi sel sügisel Juunioride Euroopa Meistrivõistlused”, sõnas ta. “Euroopa Sulgpalliidu juhatusse kuulumine annab nüüdsest võimaluse senisest veelgi enam kaasa rääkida ala strateegilise arendamise vallas”, lisas Renna Unt.

Euroopa Sulgpalliliit koondab üle 50 riigi alaliidu ja on sulgpalli katusorganisatsioon Euroopas.