2018. aastaks valmiva teose eelarve on 150 000 eurot, millest 69 600 eurot (1450 eurot kuus) teenib just Kolga. Raamatu kirjutaja(te)le ehk autoritasuks on määratud aga 23 760 eurot (500 eurot kuus). Et raamatul on autorid, toimetaja, keeletoimetaja ja ka konsultant, jääb arusaamatuks, miks üldse on vaja projektijuhti, kui raamatul on ka konsiilium, kes kõigele oma hinnangu annab.

„Mida te peate ülepaisutatuks?” küsis Kolga Eesti Päevalehe küsimuse peale, kas tema arvates pole raamatu eelarve ülepaisutatud.

Peale trükikulude näiteks seda, et projektijuhi enda töötasu moodustab selle eelarveprojekti järgi ligi pool raamatu kogueelarvest. „See on projektijuhi hind ja kuna mina olen projektijuht, siis ma ütlen, et see on minu jaoks alla keskmise,” kommenteeris Kolga.

EOK peasekretär Siim Sukles teatas Delfile telefonisõnumis, et on hetkel Prahas koosolekul. "Vajalik teos, las selle eest vastutajad teevad seda tööd ja tegelevad eelarvega, üldise hinnangu saab anda teost käes hoides," kõlas Suklese lühikommentaar.

Küsimusele, kes otsustas, et raamatu eelarve on 150 000 eurot, vastas Sukles sõnumina: "Projektijuht koostas eelarve ja esitas rahastajatele SA (Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse - toim.) kaudu."

Delfi on päev otsa püüdnud telefoni teel kommentaari küsida ka Kolgalt ja EOK asepresident Toomas Tõniselt, kes on raamatut välja andva Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse juhatuse esimees, kuid see pole õnnestunud. Tõnise on oma telefoni välja lülitanud.

Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse nõukogusse kuuluvad Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe (esimees), Rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna juhataja Kurmet Ojamaa, Siim Sukles, Eesti Kultuuriministeeriumi asekantsler (varem Tõnu Seil, hetkel koht täitmata - toim) ja Eesti Olümpiakomitee aupresident Tiit Nuudi.