Auhinna saanud Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi spordiajaloolaste koostatud teos on terviklik käsitlus Eesti spordiajaloost millesarnast varasemalt elulooraamatute, spordiorganisatsioonide ajalugude ja mitmete kommertsteoste kõrval seni ei eksisteerinud.

„Raamatu koostamise mõtteks oli Eesti sportliku tegevuse, spordiloo kujunemise ja seda mõjutanud isikute ja sündmuste süstematiseeritud talletamine. Esmajoones kuna erinevalt paljudest teistest kultuurivaldkondadest puudus Eesti spordil seni oma terviklik ajalooraamat,“ rääkis raamatu autor Kalle Voolaid. „Väga tore, et meie teos on saanud tähelepanu ja äramärkimise kultuuri, ka spordikultuuri järjepidevuse hoidmisel ja säilitamisel,“ lisas Voolaid.

Tegemist on ühe märgiliseima raamatuprojektiga spordivaldkonnas läbi aegade, raamatu ilmumine Eesti 100. sünnipäeva aastal, Eesti Olümpiakomitee 95. sünnipäeva aastal ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi 55. sünnipäeva aastal lisab teose väljaandmisele sümboolset kaalu.

Hulga seniavaldamata fotomaterjali ja mitmete põnevate tausta avavate lisadega täiendatud teos pakub lugemist nii sügavamatele spordihuvilistele kui kõigile neile, kes soovivad alusteadmisi Eesti spordiajaloost.

Raamatu autorid on Kalle Voolaid ja Kaarel Antons.

Muuseumide aastakonverents on muuseumivaldkonna tippsündmus, mis annab ülevaate Eesti muuseumide näituste ja teiste algatuste hetkesuundadest. Juba üle kümne aasta jagavad kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ja Eesti Muuseumiühing muuseumide aastaauhindu valdkonna silmapaistvamatele projektidele.

Eesti muuseumide aastaauhindade konkursi eesmärk on tunnustada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke. Pidulikule õhtusele üritusele eelnes samal päeval toimuv Eesti muuseumide aastakonverents, kus kõik nominendid esitlesid oma projekte.