Maailma Karika arvestuse viimase sõidu, ümberhüpetega Alexela GP kõrgusel kuni 155 sentimeetrit võitis hollandlane Peter Geerink, kellele järgnesid Hanno Ellermann ja sakslane Thomas Kleis.

VAATA FOTOGALRIID SIIT!

Ümberhüpetele pääsenud ja lõppkokkuvõttes kuuenda koha saavutanud Tiit Kivisild kogus aga vaatamata kahe takistuse mahaajamisele liiga finaalist piisavalt punkte, et siiski Kesk-Euroopa parimaks tõusta.

Kokku startis GP sõidus viis Eesti võistluspaari. Ümberhüpetele mittepääsenutest saavutas parima eestlasena kaheksanda koha Urmas Raag hobusel Axel Du Beaumont.

Rein Pill ja Virgin Express olid kaheksa karistuspunktiga kaheteistkümnendad ning Gunnar Klettenberg ja Novesta kolme mahaajamisega seitsmeteistkümnendad.

GP-le eelnenud võistluse, milleks oli ümberhüpetega parkuur kõrgusel kuni 140 sentimeetrit, võitsid kiireima ajaga Gunnar Klettenberg ja Bingo.

Kokku pääses ümberhüpetele kümme Eesti võistluspaari, kellest tegid hea saavutuse ka Urmas Raag ja Wodan M, kes sõitsid puhtalt ja platseerusid Thomas Kleisi ning Carassina järel kolmandale kohale.

Päeva parimaks nooreks ratsanikuks kuulutati soomlanna Laura Hämäläinen, kes läbis parima ajaga ümberhüpped kuni 130-sentimeetrises parkuuris. Teisena lõpetas samuti Soome takistussõitja Emiilia Johansson Fiorellal, kolmandana Kertu Klettenberg hobusel Pia Diam. Teised Eesti noorsportlased auhinnalistele kohtadele ei jõudnud.

Laupäeval peetud koolisõidu muusikalise vabakava tulemusena saavutasid Tallinn International Horse Show 2010 parima koolisõitja tiitli soomlanna Lilli Luoma ja Pius Pacelli. Teiseks sõitsid end Julia Printseva ja Klondaik ning kolmanda koha saavutas Eesti võistluspaar Dina Ellermann ja Valentino VH Hof Ter Wilde.

Tallinn International Horse Show´l jagati MK arvestuse punkte kolmest sõidust: neljapäevasest kuni 145 cm kõrguste tõketega parkuurist, mis peeti nn tabel C põhimõttel; reedesest ümberhüpetega 150 cm parkuurist ning pühapäevasest Alexela GP-st ehk ümberhüpetega 155 cm parkuurist.

Arvesse läksid kõik kolm sõitu. Aprillis Šveitsis toimuvasse finaali kvalifitseeruvad liiga neli paremat.

Lisaks FEI takistussõidu MK  Kesk-Euroopa liiga finaalile leidis tänavuse suurürituse raames ajal aset ka rahvusvahelisel tasemel koolisõiduvõistlus.