Koondise peatreeneri Erkki Lille sõnul lähevad Eesti sportlased kvalifikatsioonivõistlustele hea ettevalmistusega ning nii suurel võistlusel osalemine on sportlastele suureks tunnustuseks. “Meie võistkond on näidanud oma oskusi kõrgel tasemel. Kõik mängijad on andnud endast maksimumi nii treeningutel kui ka hiljutistel treeningmängudel,” kiitis treener koondislasi.

Ratastoolicurlingut mängitakse segavõistkondades ning Eesti viieliikmelisse võistkonda kuulub neli meest ja üks naine. Eesti ratastoolicurlingu võistkond on suurvõistluseks treeninud ligi aasta, võistkonna kapteniks on Viljar Villiste.

Eesti mängib A-alagrupis, kus on väga tugevad vastased, kellel kõigil on mängukogemusi välja panna vähemalt 5 aastat. “Kindlasti saame väga hea suurvõistluste kogemuse ning meie eesmärgiks on mängida head curlingut,” ütles Lill. Ratastoolicurlingus on ülioluline viske täpsus, sest erinevalt tavacurlingust ei harja sportlased jääd kivi teekonna pikendamiseks ja suunamiseks.

Eesti Invaspordi Liidu president Rainer Vakra tunnistab, et Eestile on au avada ratastoolicurlingu ajaloopeatükk. “Kindlasti ootame oma mängijatelt tublisid tulemusi ja tean, et selle nimel on kõvasti tööd tehtud. Kuid juba ainuüksi fakt, et Eesti ratastoolicurlingu tiim on MM kvalifikatsioonivõistlustel, on tähistamist väärt,” rääkis Vakra.

MM kvalifikatsioonivõistlused algavad 7. novembril. Eesti esimeseks vastaseks on 2014. aasta paraolümpia ratastoolicurlingu pronksi meeskond Šotimaa. Lisaks Šotimaale kuuluvad A-grupp Inglismaa, Taani, Jaapan, Korea ja Läti. B-alagrupis mängivad Itaalia, Leedu, Norra, Poola, Sloveenia, Rootsi, Iisrael, Tšehhi. 15 võistkonnast pääseb ratastoolicurlingu MMile edasi kaks võistkonda. Võitjad selguvad 12. novembril.

Ratastoolicurlingu MM kvalifikatsioonivõistlused toimuvad Helsingi külje all Kisakallio spordikeskuses.